Tři plzeňská podkroví - sousedská procházka: Plzeň 2015 Různá místa

2.5.2015, 16:00 – 23:59

Říká se, že pevnými regulacemi přicházejí řeky o své příběhy. Výstavba vysokých nábřežních zdí a přísná geometrizace jejich koryt striktně oddělují život řek od života města. 

Cena vstupenky: 50 Kč

Sousedská procházka ŘEKA VE MĚSTĚ
Radbuza. Zčásti upovídaná řeka.
Průvodce: Martina Kadaníková (Pěstuj prostor, z. s.)
2.5.2015 10:00
Sraz: Památník obětem komunistického teroru na Anglickém nábřeží
Vykročme proto nečekaně na jih, pryč od jednotvárně ubíhajících kamenných nábřeží Radbuzy, a naslouchejme jejímu plynulému vyprávění – o již zaniklých plovárnách, plaveckých klubech a promenádách, o loděnicích, které zde přežily dodnes, či o první plzeňské zoologické zahradě.

Architektonická procházka DOUDLEVECKÁ ČTVRŤ
Po stezce Plzeňského architektonického manuálu (PAM)
Průvodce: Petr Klíma
2.5.2015 14:00
Sraz: DEPO2015, Presslova 14
Nejkratší z architektonických stezek Plzeňského architektonického manuálu představí Doudleveckou čtvrť – území, sevřené obloukem železniční trati Plzeň-Klatovy a meandrem řeky Radbuzy, které si dodnes zachovalo mnohé ze svého původního industriálního a periferního charakteru. Nejvýznamnějším objektem na této trase je DEPO2015 – areál, který se v letošním roce stává ohniskem kulturních aktivit programu EHMK.

Sousedská procházka TŘI PLZEŇSKÁ PODKROVÍ
Pod i nad střechami centra Plzně
Průvodce: Václav Šváb, Václav Čubr, Alena Lehmannová (ENVIC)
2.5.2015 16:00 a 20:00
Sraz: roh náměstí Republiky a ulice Bedřicha Smetany, indicie: na místě hledejte hudebníka
Vypravte se s fotografem, hudebníkem a zahradnicí pod střechy a nad střechy Plzně. Navštívíme tři podkroví v samém centru města. Zapátráme po jejich minulosti a pozdravíme se s jejich přítomností. Zapomenutými okny z ptačí perspektivy nahlédneme do ulic, ochutnáme jejich vůni a zaposloucháme se do melodie jejich života. Procházka není bezbariérová, ani vhodná pro kočárky, malé děti a osoby s omezenou možností pohybu.