„Jsem nadšený, okouzlený, bolí mě lícní svaly,“ řekl po předpremiéře Divokých historek herec Tomáš Hanák

3. říjen 2014, 15:00
„Jsem nadšený, okouzlený, bolí mě lícní svaly,“ řekl po předpremiéře Divokých historek herec Tomáš Hanák

Největší hit letošní festivalové sezóny, film Divoké historky, si odbyl pražskou předpremiéru v rámci oslav 5. narozenin letenského kina Bio Oko. „Filmu musím dát 9 z 10,“ řekl po projekci rapper a výtvarník Vladimir 518, zatímco Tomáš Hanák prohlásil: „Já jsem úplně nadšenej, jsem okouzlenej a bolej mě lícní svaly.“ Další reakce naleznete na tomto videu. Černá komedie, která si podmanila diváky v Cannes i Karlových Varech, se nedávno dočkala vřelého přijetí také na festivalech v Torontu a San Sebastiánu. "Jako by Salvador Dalí režíroval Pulp Fiction…nejšílenější svatební scéna všech dob…univerzální jazyk, kterému každý rozumí…obrovský hit Cannes a Toronta, který prostě musíte vidět," napsal například recenzent BBC po torontské projekci.

Reakce popremiéře

O Damiánu Szifrónovi jsem se dozvěděl v roce 2005, když jsem viděl jeho snímek Tiempo de valientes. Řekl jsem si: ‘O tom klukovi ještě uslyšíme.‘ Když jsem si pak přečetl scénář Divokých historek, byl jsem fascinovaný a nadšený, moc jsem se bavil, protože všechny příběhy sdílí stejný tón, stejný druh černého humoru a stejnou nabroušenost,“ uvedl koproducent snímku Pedro Almodóvar na festivalu v San Sebastiánu, kde Divoké historky získaly cenu diváků. V domovské Argentině film mezitím už 5. týden v řadě vede žebříček návštěvnosti a s 2,5 miliony diváků se staly nejúspěšnějším filmem roku (včetně zahraničních titulů). Prvním evropským teritoriem, kde se snímek objeví v kinech, bude 9. října Česká republika. O týden později budou Divoké historky moci zhlédnout také polští a španělští diváci.

Reakce španělského tisku po uvedení v San Sebastiánu:

- “(…) celé publikum tleskalo, smálo se a dupalo nohama v obrovském nadšení“ Begoña del Teso, EL DIARIO VASCO ESPECIAL

- “Věděli jsme, že film se stal senzací v Argentině, a včera jsme zjistili proč: je brilantní, zábavnou, inteligentní společenskou kritikou.“ Mitxel Ezquiaga, EL DIARIO VASCO ESPECIAL

-“Filmová lahůdka šesti oddělených příběhů, které spojuje téma pomsty (...)” Nando Salvà, EL PERIÓDICO

CZ trailer Divokých historek


DIVOKÉ HISTORKY | Wild Tales | Relatos Salvajes

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení.

Černá komedie / thriller, Argentina / Španělsko 2014, 122 min.