Peklo Čertovina je unikátní zábavní centrum, jediné svého druhu v Evropě

1. srpen 2023, 13:50
Peklo Čertovina je unikátní zábavní centrum, jediné svého druhu v Evropě

V lesích nedaleko Hlinska v Pardubickém kraji na území Železných hor vyrostlo unikátní zábavní centrum s názvem „Peklo Čertovina“, které je jediné svého druhu nejen v naší republice, ale i v celé Evropě. Za pekelnou bránou naleznete celkem pět pater, přičemž do hlubin země peklo sahá 12 metrů a k nebesům míří osmi metry.

Vydejte se na originální výlet a vezměte přátelé i celou rodinu. Tento unikátní podnik, celý vyladěný pekelném stylu, si zaslouží vaši návštěvu. Peklo má podobu převrácené lodi, stavba sahá do hloubky 12 metrů pod zem. Těmi vás provedou čerti, kteří vdechují tomuto místu atmosféru a jedinečnost.  Čerti zde mají připravený pekelně nabitý program. Jsou zde stovky chodeb a jeskyní, hromady dobrého jídla, spoustu zábavy, jedinečné prohlídky a unikátní ubytování. To vše se nachází hned za branami pekelnými.

Vyberte si jednu z čertovských prohlídek

Vrátný čert Vytřas

První zastávka je u čertí učitelky Huberty, která učí čerty pekelným způsobům a všemu, co správný čert musí znát. Naproti tomu čert Krucián představí čertí trapírnu, kde se na pekelných trapidlech každý hříšník naučí správným mravům. V trůnním sále Lucifer pozemské hříšné duše převáží na váze hříchů a jejich jména si pečlivě zapíše do Knihy hříchů. Také v pekle se najde poctivá kuchyně, kde čertí kuchařka připravuje ty nejpekelnější laskominy – je libo netopýří křidýlka nebo raději plněná žabí bříška? Z kuchyně už pak vede jen pár schůdků do čertího šenku, kde vám chlupáči načepují pivo přímo do rohu. Další částí programu je také prohlídka komůrek 7 smrtelných hříchů, kde na vás čeká lenoch, zlobivec, závistivec, smilník, lakomec, pyšná hraběnka a řezník z obžerství. Lucifer vás poté vtáhne do nově otevřené pražírny, kde se můžete těšit na čertovský postup pražení a jedinečnou vůni čerstvě upražené kávy. Prohlídka je zakončena v útulné kavárničce, kde budete mít možnost si tuto čertokávu vychutnat.

Lucifer se žení

Program je pro hříšníky všech kategorií. V pekle se chystá Luciferova svatba a mluví se o ní úplně všude, v čertí škole, v trapírně a samozřejmě i v pekelném šenku, kde ochutnáte čerto-černočerné pekelné nápoje. V trůnním sále pak nahlédnete i do čertího soukromí v původním minimuzikálu “Lucifer se žení” z pera Kamily Špráchalové s hudbou Ondřeje Brouska a v režii Jana Pechy. Mocný knížepán Pekel si chce vzít ohnivou nevěstu, takže není divu, že to mezi snoubenci pořádně jiskří, a ne vše je růžové, ale spíš černé. Jak to celé dopadne se přijďte podívat a třeba si můžete i zazpívat a zatancovat.

Lucifer se rozvádí

Program jak pro malé rarášky, tak pro dospělé. Pán pekel – Lucifer, se nepohodl se svou ženou Hubertou a to znamená jediné, bude se konat pekelný rozvod. Blesky, síra a smrad, to je to, co bude doplňovat tuto prohlídku. Pokud chcete zažít neobyčejný pekelný rozvod, bude se vám tento typ prohlídky velice líbit. Jak rozvod v Pekle dopadne? Přijďte se na to sami podívat.

Pekelná pražírna a kavárna

Hluboko v podzemí pekla je k vidění pražička lahodné Čertokávy. V létě a o víkendech vás vrátný čert Vytřas provede prostředím pekelné pražírny a řekne vám něco málo k tomu, jak to v pekelné pražírně chodí. Můžete se těšit na čertovský postup pražení a jedinečnou vůni čerstvě upražené kávy. V útulné kavárničce budete mít možnost si naši vychutnat a také zakoupit. Káva je významná především nasládlou chutí čokolády a oříšků. Kávu v originálním balení lze zakoupit i v suvenýr shopu.

Dětská vnitřní herna

Vaši nejmenší můžou navštívit také dětskou herničku, která se nachází v prvním patře hotelu Kocourkov. V této herničce naleznete skákací hrad, stůl na ping pong, kulečník a mnoho dalšího.

Čertoland — skákací hrady a kolotoč

Po dobu letních prázdnin připravena čertovsky dobrá zábava. A nejen tak ledajaká. Za terasou jsou pro děti připraveny obří skákací hrady, trampolína a kolotoč. Odpočiňte si na venkovní terase u šálku kávy či drinku a nechte děti se čertovsky bavit.

Naučná stezka lesem do Pekla

Čeká zde na vás nový zážitek v podobě lesní naučné stezky, kterou se dostanete přímo k Peklu. Cestou narazíte na naučné cedule formou kvízu, kde jsou vyobrazena lesní zvířátka a zajímavé informace o stavbě Pekla. Na stezce se také dozvíte, co všechno můžete v Pekle vidět a zažít.

Konibus a Čarodějnice Bromilda

Navštivte čarodějnici Bromildu, která sídlí ve své chaloupce před Peklem. Naučí vás lítat na koštěti, vyvěští budoucnost a ukáže svou pohádkovou chýši. Během letních prázdnin vás po lesíku až k čarodějnici Bromildě zaveze pekelný konibus. Na konibusu s vámi pojede i čertík, se kterým zažijete spoustu legrace.

Pekelná restaurace a ubytování

V útrobách netradiční restaurace můžete okusit nejednu z pekelných specialit.

Unikátní ubytování v Pekle Čertovina, které nenajdete nikde na světě. Vyberte si jedno z originálních ubytování v hotelových pokojích, kde naleznete krásnou řemeslnou práci uměleckých truhlářů a ručně vymalované pokoje malíři do nejmenšího detailu. Hotel Kocourkov má 16 tematických pokojů. Nebo si vyberte jednu z originálních chaloupek. Jednu chaloupku střeží medvídek, který se jmenuje Míša Kulička a bude velice rád, když se ubytujete přímo u něj. Pekelně pohodlný pelech čeká na malé i velké čertíky v chaloupce Doupě pod Peklem, odkud je to do pohádkového Pekla Čertovina, co by kamenem dohodil. Chaloupka U hajného Šafránka má jedinečnou atmosféru s nádechem myslivosti. Penzion U Jidáše naleznete 3 apartmány. Za budovou penzionu se nachází terasa, kde můžete strávit poklidný večer. Kousek od apartmánů je překrásný les, který vás naláká ke sběru hub či lesních plodů. Najdete tu také novinku – ubytování u Pekla v karavanu. Karavan je luxusně zařízen a nachází se necelých 200 metrů od hlavní budovy Pekla. Pro milovníky kempování je zde přichystáno stanové městečko. Zažijte jedinečné kempovaní přímo u Pekla. Peklo se neustále rozšiřuje a přibývá metrů nových chodeb a jeskyní. Nově je zde pro vás připraveno Luciferovo doupě, pokoj samotného knížete Lucifera.

Peklo Čertovina

adresa: Medkovy Kopce 35, Hlinsko v Čechách, 539 01
telefon: +420 468 005 005
e-mail: [email protected]

www.peklocertovina.cz

1.8.2023 – 31.8.2024, 23:59
Hledáte originální výlet pro sebe a celou rodinu? Náš unikátní podnik, celý vyladěný pekelném stylu, si zaslouží Vaši pozornost. více