Do Moravské Třebové za aktivním vyžitím i relaxací

3. listopad 2022, 10:12
Do Moravské Třebové za aktivním vyžitím i relaxací

Patříte mezi ty, kteří se snaží aktivně trávit svůj volný čas? Zamiřte do Moravské Třebové. Mezi zdejší lákadla patří třeba aquapark. Najdete zde plavecký bazén se čtyřmi drahami, rekreační bazén s vodním hřibem, chrliči, stěnovými tryskami, sedací lavicí se vzduchovou masáží a dokonce i houpací bazén. Nechybí ani tobogán a 29 metrů dlouhá skluzavka. Voda v bazénech je vyhřívaná a v areálu je také občerstvení s příjemným posezením a bezbariérový přístupový chodník.

Když jste užili vodních radovánek, můžete se přesunout do rekreačního areálu Knížecí louka. Tady vyzkoušíte in-line dráhu, cyklostezku, relaxační část s cvičícími prvky, či nově otevřenou kavárnu se zázemím pro návštěvníky. Z jižní strany se nad Knížecí loukou tyčí rozhledna Pastýřka.

Pěšími turisty i cyklisty jsou oblíbené také Hřebečské důlní stezky. Seznámíte se tu s důlní historií regionu nebo si užijete výhled z rozhledny Strážný vrch.

A pokud vás láká takzvaný temný cestovní ruch, máme pro vás jeden speciální tip. Tím je Křížový vrch se sousoším Kalvárie a unikátním hřbitovem. Ten je užíván již více než 500 let, nachází se v něm stavby a náhrobky s vysokou uměleckohistorickou hodnotou a v řadě ohledů je možné jej považovat za jedinečný v rámci celé České republiky. Můžete se vydat po naučné například k náhrobku rodičů moravskotřebovského kata Bohla nebo na vyhlídku U plačící Anny. Toto romantické místo je odkazem na baladický příběh nešťastné lásky Anny Gläserové a Josefa Herknera. Anna se na přání rodičů musela provdat za jiného a po necelém roce nešťastného manželství zemřela. Josef tělo své milé v tajnosti z hrobu vykopal a přenesl jej do své zahrady na úbočí Křížového vrchu.

Moravská Třebová

adresa: Městský úřad Moravská Třebová, nám. T. G. Masaryka č.o. 29, 571 01 Moravská Třebová
telefon: +420 461 353 111
e-mail: [email protected]

www.moravskatrebova.cz

Akce v Moravské Třebové a okolí

19.3.2024, 16:00 – 19:00
„Není to jen o talentu, ale i o technice, chuti něco se naučit a hlavně Vás to musí prostě bavit!“ více