Jaderná elektrárna Temelín – Informační centrum Skupiny ČEZ

6. červen 2023, 15:11
Jaderná elektrárna Temelín – Informační centrum Skupiny ČEZ

Víte, jak se řídí jaderný reaktor nebo co se odehrává v mlžné komoře? Kde jinde to zjistit než v jaderné elektrárně s největším instalovaným výkonem v Česku!

Vítejte v Infocentru Jaderné elektrárny Temelín, které najdete na zámečku Vysoký Hrádek hned u areálu elektrárny. Jak taková "jaderka" funguje, se u nás dozvíte prostřednictvím počítačových ukázek a animací. Nově nabité znalosti si následně můžete otestovat při zábavném kvízu.

Kromě toho na vás čeká spousta modelů reálných zařízení z jednotlivých částí elektrárny. Máte jedinečnou šanci prohlédnout si zblízka jaderný reaktor a zkusit si spustit regulační tyče až na jeho samé dno! Na vlastní oči se také přesvědčíte, kde všude kolem nás se nachází přírodní ionizující záření. A prozradíme vám i co je žlutý koláč. Na památku si u nás nezapomeňte pořídit ikonickou selfie přímo z reaktorového sálu!

Horkou novinkou v infocentru je unikátní virtuální prohlídka ReakTour – pohodlně se usaďte v kinosále a nasaďte si speciální brýle, které vás rázem přenesou do nejzajímavějších a nejstřeženějších míst Jaderné elektrárny Temelín. Útrobami největší české jaderky vás provede zkušený průvodce, od kterého se navíc dozvíte spoustu zajímavostí.

Všechny exkurze jsou zdarma.

Jaderná elektrárna Temelín – Informační centrum Skupiny ČEZ

adresa: Zámeček Vysoký Hrádek, 373 05 Temelín – elektrárna
telefon: 381 102 639, 601 318 295 
e-mail: [email protected]

Všechny informace k prohlídkám najdete na Temelín | Skupina ČEZ - O Společnosti (cez.cz)

Akce Jaderné elektrárny Temelín