Elektrárna Ledvice – Informační centrum Skupiny ČEZ

16. srpen 2022, 15:14
Elektrárna Ledvice – Informační centrum Skupiny ČEZ

Na co se můžete těšit?

Infocentrum Elektrárny Ledvice je zaměřené na klasickou energetiku, a je tak vůbec první svého druhu v ČR. Tematicky doplňuje ostatní infocentra Skupiny ČEZ věnující se jaderné energetice a obnovitelným zdrojům. V areálu elektrárny se navíc ukrývá jeden unikát – rozhledna vysoká 140 metrů!

V moderních prostorách infocentra na vás čekají tři patra nabitá zážitky a poznáním. Těšit se můžete na interaktivní expozici plnou virtuálních prvků a audiovizuálních technologií, díky kterým zjistíte, jak taková elektrárna vlastně funguje. Součástí expozice je i část zaměřená na přírodu a rekultivaci krajiny, kde si vyzkoušíte on-line měření fotosyntézy živého stromu a mnoho dalšího!

Zábavu si u nás užijí i ti nejmenší. Nově jsme pro ně připravili dětský koutek plný her. Kdo by si nechtěl zahrát na permoníky nebo si zaskákat panáka se skřítky Enery? Právě Watík, Joulinka a jejich kamarádi naučí děti o energetice spoustu zajímavostí.

Všechny exkurze jsou zdarma.

Rozhledna

Během prohlídky doporučujeme navštívit také rozhlednu s prosklenou vyhlídkou a přístupným ochozem ve výšce 140 metrů. Naskytne se vám neopakovatelný výhled na okolní krajinu, ocitnete se totiž na střeše nejvyšší průmyslové stavby v Česku. Rozhledna je umístěna v areálu elektrárny Ledvice – přímo na vrcholku kotelny.

Prohlídka rozhledny je možná po návštěvě Infocentra na základě předchozí rezervace na níže uvedených kontaktech.

Elektrárna Ledvice – Informační centrum Skupiny ČEZ

adresa: Bílina, č.p. 141, 418 48, Bílina
telefon: +420 411 102 313
email: [email protected]

Všechny informace k prohlídkám najdete na Ledvice | Skupina ČEZ - O Společnosti (cez.cz)

Kalendář akcí