Dům umění města Brna

14. leden 2024, 10:54
Dům umění města Brna

Dům umění se orientuje na současné vizuální umění. Zprostředkovává a podněcuje kontakt mezi umělci/umělkyněmi a veřejností v českém i mezinárodním kontextu, nabízí edukační programy pro školy, workshopy pro rodiny s dětmi, přednášky o současném umění a architektuře. Dům umění je moderní kulturní institucí typu „Kunsthalle“ se dvěma výstavními domy a čtyřmi galerijními prostory:

Dům umění na Malinovského náměstí

Původní secesní budova (Kaiser Franz-Josef-Jubiläums Künstlerhaus) byla v padesátých letech přestavěna ve stylu funkcionalismu podle návrhu architekta Bohuslava Fuchse. V roce 2018 bylo v suterénu budovy otevřeno Centrum umění nových médií VAŠULKA KITCHEN BRNO k poctě brněnského rodáka a světově proslulého průkopníka video artu Woodyho VAŠULKY.

Dům pánů z Kunštátu

Renesanční budova na Dominikánské ulici je součástí Domu umění města Brna od roku 1958. Její součástí jsou dva výstavní prostory - galerie v prvním patře, nesoucí stejné jméno jako celý objekt, tedy Dům pánů z Kunštátu, a Galerie G99 zaměřená na umělce a umělkyně nejmladší generace. Od roku 2017 zde funguje také program Brno Artists is Residence, který organizuje rezidenční pobyty pro zahraniční i české umělce a umělkyně.  

Otevírací doba

úterý–neděle 10 - 18 h

Každou středu jednotné vstupné na všechny výstavy a akce 20 Kč.

Dům umění města Brna

adresa: Dům umění města Brna, Malinovského nám. 2, 602 00 Brno
telefon: +420 542 213 883
kontakt: [email protected]

www.dum-umeni.cz

www.facebook.com/dumumeni

www.instagram.com/dumumeni

Akce Domu umění města Brna

13.4.2024, 10:00 – 12:00
Při procházce z centra směrem ke čtvrti Cejl se budeme věnovat hned několika tématům: Povyprávíme si o rozbouřené době po... více