DinoPark a ZooPark spojený vláčkem? Vydejte se do Vyškova!

11. březen 2024, 15:11
DinoPark a ZooPark spojený vláčkem? Vydejte se do Vyškova!

DinoPark najdete v Plzni, Praze, Liberci i nedaleko Ostravy. Ten ve Vyškově jednoznačně patří k nejoblíbenějším turistickým cílům v Jihomoravském kraji. Každý DinoPark je svým pojetím unikátní, a ani ten vyškovský není výjimkou. Vstupné zahrnuje návštěvu Zoo, kde si můžete prohlédnout spoustu zvířat exotických i domácích.

Ze ZooParku vás pak do DinoParku odveze DinoExpres, což je vláček, který s vámi projede téměř celé město, a doveze vás až za bránu do druhohor. Tam už na vás bude číhat spoustu dinosaurů, hned po výstupu z DinoExpresu se potkáte s 11 metrů velkým Therizinosaurem a ještě o mnoho větším Brachiosaurem. Kousek za nimi narazíte na vrak ztroskotaného DinoExpedičního letadla a dál už budete potkávat různé pohyblivé i statické modely dinosaurů v životní velikosti doslova na každých několika metrech.

Nechybí král druhohor Tyrannosaurus rex, Triceratops se svými mláďaty, rodina Stegosaurů nebo obrovský Argentinosaurus. Unikátní a oblíbenou atrakcí milovníku adrenalinu je DinoBike, což je unikátní lanovka poháněná vlastní silou, připomínající projížďku na kole. Můžete si tak užívat jízdy nad hlavami dinosaurů a k tomu obdivovat úžasnou krajinu z ptačí perspektivy.

Vyzkoušet si také můžete skutečný druhohorní vichr v atrakci s názvem DinoHurikán, který vám svou silou sundá čepici z hlavy nebo pořádně pocuchá vlasy. Tím ale zábava zdaleka nekončí, protože je pro vás v ceně vstupného mimo jiné připravené ještě úplně nově postavené 4D kino s panoramatickým filmem vyrobeným přímo pro DinoPark. Brýle vám zapůjčí obsluha, a vy už se můžete jen bavit a ponořit do příběhu z prostředí druhohor.

Pokud by vám pak vytrávilo a dostali jste chuť na občerstvení nebo i rychlý oběd, můžete navštívit DinoGril nebo DinoCafe. U každého jsou k dispozici teplé i studené nápoje, zmrzlina, a něco na zub. Velcí si tak v klidu posedí u kávy a malí zatím mohou objevovat svou první dinosauří kostru na paleontologickém hřišti. Nechybí ani prolézačky, houpačky a skluzavky, takže mezitím co se rodiče občerstvují, děti se bez problémů zabaví.

Celý DinoPark se dá projít pohodlně pěšky i s kočárkem, cesty jsou lesní, ale dobře upravené. Jedinečné fotky do rodinného alba si pořídíte v otevřené tlamě Fotosaura, Lavičkosaura nebo v kleci největších predátorů všech dob. Své paleontologické znalosti si prověříte u interaktivní hádací stěny, kde zapojíte kromě očí i hmat. Nakonec nemůže chybět ani obchod plný suvenýrů DinoShop, kde si na památku můžete vybrat z nabídky triček, čepic, vajíček, plyšáků a všeho možného s dinosauří tématikou. Jedním z nejoblíbenějších stánků je DinoTetování. Vydrží na těle i několik dní a děti si mohou vybrat z desítek různých motivů malých i velkých. 

Tak přijeďte. Moc se na vás těšíme v druhohorách!

DinoPark Vyškov

adresa: Cukrovarská 9, 682 01 Vyškov
telefon: +420 377 227 494
e-mail: [email protected]

www.dinopark.cz

Foto: ©Michal Kuška, DinoPark

Akce DinoParku Vyškov

28.3.2024 – 1.12.2024, 23:59
Vydejte se na dobrodružnou výpravu do druhohor, jeden DinoPark vidět nestačí. Každý je jiný, každý... více