DinoPark a Zoo Plzeň jsou nerozlučná dvojka!

11. březen 2024, 12:24
DinoPark a Zoo Plzeň jsou nerozlučná dvojka!

První DinoPark v ČR vyrostl v roce 2003 v Plzni a je přímo spojený s velmi oblíbenou zoologickou zahradou. Můžete si tak naplánovat celodenní výlet a setkat se v jediný den s králem zvířat i králem dinosaurů. Stejně jako v ostatních DinoParcích Liberec, Praha, Vyškov nebo Ostrava, najdete i v tom plzeňském spoustu pohyblivých i statických modelů dinosaurů v životní velikosti, ale protože každý DinoPark je jiný, uvidíte tady i mnoho jedinečných expozic a atrakcí.

Specifickým dinosaurem v Plzni je obrovský Apatosaurus, pod kterého se v pohodě schová celá školní třída i s paní učitelkou. Nově pro sezonu 2023 přibylo také stádo vysokých pohyblivých Brachiosaurů a s nimi také jedno robotické brachiosauří mládě. A dál už budete potkávat různé druhy dinosaurů doslova na každých několika metrech.

Těšit se můžete na nejfotografovanějšího krále druhohor Tyrannosaura rexe, Triceratopse, který se hýbe a umí čůrat, Allosaura i Giganotosaura nebo největšího dosud objeveného dinosaura Argentinosaura. Vyzkoušet si také můžete skutečný druhohorní vichr v atrakci s názvem DinoHurikán, který vám svou silou sundá čepici z hlavy nebo pořádně pocuchá vlasy.

V plzeňském DinoParku najdete také jednu vodní atrakci, která se jmenuje DinoStříkačka. Jeden pumpuje vodu a druhý míří na dinosaura, kterého se snaží za každou cenu potopit v malém přírodním jezírku. Tím ale zábava zdaleka nekončí, protože je pro vás v ceně vstupného připravené ještě 3D kino s panoramatickým filmem vyrobeným přímo pro DinoPark. Brýle vám zapůjčí obsluha, a vy už se můžete jen bavit a ponořit do příběhu z prostředí druhohor.

Pokud by vám pak vytrávilo a dostali jste chuť na občerstvení nebo i rychlý oběd, můžete navštívit DinoGril nebo DinoCafe. U každého jsou k dispozici teplé i studené nápoje, zmrzlina, a něco na zub. Velcí si tak v klidu posedí u kávy a malí zatím mohou objevovat svou první dinosauří kostru na paleontologickém hřišti. Nechybí ani prolézačky, houpačky a skluzavky, takže mezitím co se rodiče občerstvují, děti se bez problémů zabaví.

Celý DinoPark se dá projít pohodlně pěšky i s kočárkem, cesty jsou lesní, ale dobře upravené. Jedinečné fotky do rodinného alba si pořídíte v otevřené tlamě Fotosaura nebo Lavičkosaura, nádherný výhled na zoo a celé město zachytíte na vyhlídce u Brachiosaura. Své paleontologické znalosti si prověříte u interaktivní hádací stěny, kde zapojíte kromě očí i hmat. Nakonec nemůže chybět ani obchod plný suvenýrů DinoShop, kde si na památku můžete vybrat z nabídky triček, čepic, vajíček, plyšáků a všeho možného s dinosauří tématikou. Jedním z nejoblíbenějších stánků je DinoTetování. Vydrží na těle i několik dní a děti si mohou vybrat z desítek různých motivů malých i velkých. 

Tak přijeďte. Moc se na vás těšíme v druhohorách!

DinoPark Plzeň

adresa: Nad ZOO 1, 301 00  Plzeň-Severní Předměstí
telefon: +420 377 227 494
e-mail: [email protected]

www.dinopark.cz

Foto: ©Michal Kuška, DinoPark

Akce DinoParku Plzeň

28.3.2024 – 1.12.2024, 23:59
Vydejte se na dobrodružnou výpravu do druhohor, jeden DinoPark vidět nestačí. Každý je jiný, každý... více