Tip na výlet do největšího DinoParku v ČR!

11. březen 2024, 12:00
Tip na výlet do největšího DinoParku v ČR!

DinoPark najdete v Plzni, Liberci, Praze i Vyškově, ale největší DinoPark v ČR, to je DinoPark Ostrava. Nachází se nedaleko severomoravské metropole a je atrakcemi a modely dinosaurů doslova nabitý! Rozkládá se na dvou náhorních plošinách o velikosti několika hektarů a na své si přijdou jak DinoFandové mladší, tak i starší. V ceně vstupného je zahrnuto téměř vše, takže si nenechte ujít žádnou z nabízených atrakcí!

Největším lákadlem je určitě jízda DinoExpresem, který vás proveze po spodní části DinoParku, vezme vás kolem ztroskotaného DinoExpedičního letadla nebo právě vybuchující druhohorní sopky. Nevyhne se samozřejmě ani dinosaurům, takže můžete z bezpečí svého vagónu pozorovat například stádo Stegosaurů, Triceratopse s mláďaty a nemůže chybět ani Tyrannosaurus rex. Celá jízda je komentovaná, plná zajímavostí o dinosaurech i naší planetě, a dokonce tam na vás čeká i jedno malé velké překvapení! V DinoParku se také nachází několik dětských hřišť s prolézačkami, skluzavkami a houpačkami, oblíbená závodní dráha DinoRace s vozítky na vlastní pohon a v letních měsících také hladící MiniZoo, kde si děti mohou pohladit ovečky nebo kůzlátka.

Fyzicky zdatní návštěvníci se mohou proběhnout stezkou hbitých Deinonychů a pak si za odměnu posedět na obří dinosauří lavičce. Vyzkoušet si také můžete skutečný druhohorní vichr v atrakci s názvem DinoHurikán. Tím ale zábava zdaleka nekončí, protože je pro vás v ceně vstupného mimo jiné připravené ještě 3D kino s panoramatickým filmem vyrobeným přímo pro DinoPark. Brýle vám zapůjčí obsluha, a vy už se můžete jen bavit a ponořit do příběhu z prostředí druhohor.

Pokud by vám pak vytrávilo a dostali jste chuť na občerstvení nebo i rychlý oběd, můžete navštívit DinoGril nebo DinoCafe. U každého jsou k dispozici teplé i studené nápoje, zmrzlina, a něco na zub. Velcí si tak v klidu posedí u kávy a malí zatím mohou objevovat svou první dinosauří kostru na paleontologickém hřišti. Celý DinoPark se dá projít pohodlně pěšky i s kočárkem, a cestou budete potkávat nejrůznější modely druhohorních obyvatel. Někteří jsou pohybliví, někteří ne, ale všichni jsou ve skutečné životní velikosti, takže abyste viděli hlavu pohyblivého Argentinosaura, budete se muset hodně zaklonit.

Jedinečné fotky do rodinného alba si pořídíte v otevřené tlamě Fotosaura, Lavičkosaura nebo v kleci největších predátorů všech dob. Nakonec nemůže chybět ani obchod plný suvenýrů DinoShop, kde si na památku můžete vybrat ze spousty triček, čepic, vajíček, plyšáků a všeho možného s dinosauří tématikou. Jedním z nejoblíbenějších stánků je DinoTetování. Vydrží na těle i několik dní a děti si mohou vybrat z desítek různých motivů malých i vel Tak přijeďte.

Moc se na vás těšíme v druhohorách! Parkování je možné na rozlehlém parkovišti přímo před DinoParkem a je zcela zdarma.

DinoPark Ostrava

adresa: U Dinoparku 1, 735 33  Ostrava
telefon: +420 377 227 494
e-mail: [email protected]

www.dinopark.cz

Foto: ©Michal Kuška, DinoPark

Akce DinoParku Ostrava

28.3.2024 – 1.12.2024, 23:59
Vydejte se na dobrodružnou výpravu do druhohor, jeden DinoPark vidět nestačí. Každý je jiný, každý... více