Zpěvák s nezaměnitelným hlasem, George Ezra, vystoupí na Colours of Ostrava. Zabouří i punkoví Slaves

2. prosinec 2017, 23:03
Zpěvák s nezaměnitelným hlasem, George Ezra, vystoupí na Colours of Ostrava. Zabouří i punkoví Slaves

George Ezra, zpěvák s nezaměnitelným hlasem, který s písněmi Budapest, Listen to the Man, Barcelona nebo Blame It on Me ovládl hitparády mnoha zemí, je dalším velkým jménem příštího ročníku festivalu Colours of Ostrava. 

George Ezra v současné době připravuje druhé studiové album, jehož předzvěstí je aktuální singl Don't Matter Now. Těšíme se, že na Colours of Ostrava představí nejen známé písně, ale právě i nové skladby,” říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

George Ezra začal svoji hudební dráhu stylově: skladbou Budapest vlétl v roce 2013 do evropských hitparád a rádií jako blesk a rok na to s debutovým albem Wanted on Voyage, který v prodejích dosáhl třikrát na platinové ocenění, britskou dokonce ovládl. Získal čtyři nominace na ceny Brit Awards, BBC Music Award i Ivor Novello Award, vyprodával show po celé Evropě a ve Spojených státech, kam vyjel se Samem Smithem, a zazářil v Glastonbury. “Vím, že nemá smysl se brát vážně. Nerozumím tomu, proč se lidé berou vážně,” tvrdí přes svůj raketový úspěch Ezra. Aktuální singl Don't Matter Now je předzvěstí netrpělivě očekávaného druhého alba.

To, že punk stále žije, dokáží na Colours of Ostrava 2018 britští Slaves. Dvojice Isaac Holman a Laurie Vincent produkuje na pódiu přímočarý, zuřivě chrlený punk, obohacený o prvky garážového rocku, hardcore a spalujících bluesových riffů. Slaves se objevili v předpovědi BBC Music Sound Of, s debutovým albem Are You Satisfied? vyšplhali do výšin britské hitparády a byli nominováni na Mercury Prize.

Další ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 18. do 21. července 2018 v unikátním industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Dalšími potvrzenými jmény jsou Ziggy Marley, Aurora a Cigarettes After Sex. Čtyřdenní vstupenky jsou již nyní k dostání v e-shopu na webových stránkách festivalu www.colours.cz a v síti Ticketpro. Více informací na www.colours.cz.

George Ezra - Budapest: https://www.youtube.com/watch?v=VHrLPs3_1Fs

Slaves - The Hunter: https://www.youtube.com/watch?v=VmtU-bLyReU