Zimní fotbalová liga

26. listopad 2014, 13:24
Zimní fotbalová liga

S koncem podzimní část první fotbalové ligy se hráčům dostane zaslouženého odpočinku, fotbaloví diváci však budou po chvíli opět žízniví po fotbalové akci. Té se dočkají hned 2 týdny po vánocích, kdy začíná zimní fotbalová liga. V té se tradičně utká 16 týmů rozdělených do čtyř skupin. Mezi účastníky jsou celky první i druhé nejvyšší fotbalové soutěže.

Celkem 7 zástupců má první liga, nechybí loňský vítěz Bohemians 1905, kteří si na svůj stadion v Ďolíčku vloni přivezli pohár pro vítěze i příjemných 250 tisíc jako prémii. K nim se z Čech přidají Mladá Boleslav, Dukla Praha, Hradec Králové a České Budějovice, Moravu zastupují Baník Ostrava a Zbrojovka Brno. Zbylých 9 týmů je druholigových, respektive exligových a potencionálně pro příští rok zase ligových, z Mostu, Kolína, Olomouce, Zlína, Táborska, Viktorie Žižkov, Pardubic, Vlašimi a Varnsdorfu.

2 skupiny, A a B, se budou hrát v Praze. V áčku se představí obhájci Bohemians 1905, Mas Táborsko, Baník Most a Kolín, do skupiny B pak byli vylosováni Dukla Praha, Dynamo České Budějovice, Viktoria Žižkov a Vlašim. I skupina C se bude hrát v Čechách a představí se v ní domácí Mladá Boleslav, Hradec Králové, Pardubice a Varnsdorf. Skupina D je pak ryze moravská, hrát se bude v Olomouci, která se utká s Baníkem Ostrava, loňským finalistou, Zbrojovkou Brno a Zlínem.

Skupina A

Skupina B

Skupina C

Skupina D

Bohemians Praha 1905

FK Dukla Praha

FK Mladá Boleslav

SK Sigma Olomouc

FC MAS Táborsko

SK Dynamo České Budějovice

FC Hradec Králové

FC Baník Ostrava

FK Baník Most 1909

FK Viktoria Žižkov

FK Pardubice

FC Zbrojovka Brno

FK Kolín

FC Graffin Vlašim

FK Varnsdorf

FC Fastav Zlín

 

Ve skupinách se hraje stylem každý s každým, vždy vítěz skupiny postupuje do semifinále, z něhož vítěz postoupí do finále. Ostatní celky se ještě střetnou v zápasech „útěchy“. Finálový duel je naplánován na neděli 25. ledna v moderním areálu severočeského fotbalového klubu Brozany.

Patronem celého turnaje je i letos herec David Novotný, který je ve fotbalovém světě známý jako Jarda Kužel ze seriálu Okresní přebor.

Podíváme-li se na aktuální výsledky obou soutěží, z nichž se kluby představí, patří se do role favorita pasovat hráče Mladé Boleslavi, kteří jsou po podzimu na 4. příčce první fotbalové ligy, tedy nejvýše ze všech, následuje je však s pouhou dvoubodovou ztrátou 6. Baník Ostrava, který bude mít jistě obdobné ambice jako v loňském roce, kdy obsadil druhé místo. Dobrou formu však mají také druholigové celky, jelikož se představí všechny 3, které v tabulce figurují nejvýše. Sázení na vítěze tak bude nadmíru složité, ale rozhodně je oč stát.

Samotný turnaj je dotován částkou 624 tisíc korun, které si rozdělí nejlepší týmy.

Hráči si tedy vánoční svátky budou muset užít bez velkého předzásobení cukrovím a kapříkem, jelikož by jim nabraná kila tuze snižovala výkon. My ostatní smrtelníci se vůbec nemusíme cukroví, svařeného vína nebo bramborového salátu bát a pořádně si užít onu vánoční pohodu, pohádky a nicnedělání.

Zdroj a popis obrázků:
David Novotný alias Jarda Kužel, zdroj: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:DD_Novotny.JPG?uselang=cs

Stadion Bohemians 1905: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stadion_Boh_1905_Vr%C5%A1ovice.jpg?uselang=cs