Zbystřete smysly! Potěší je Zelený máj

30. duben 2015, 13:09
Zbystřete smysly! Potěší je Zelený máj

Jak plátno od Alfonse Muchy rozkvete o víkendu 16. – 17. května ekologické centrum Eden. Přijďte si vychutnat akci Zelený máj a dopřejte svým smyslům zdravé osvěžení. Ochutnáte s partnerem zázraky afrodiziakální kuchyně a sklenku lahodného růžového vína, nebo dáte přednost jarnímu zelenému pivu? Přijďte na výlet s celou rodinou - a cestu domů vám provoní dobrá nálada s bylinkovým nádechem.

Rozlouskněte růžovou záhadu

Oslava jara, lásky a krásy. I tak by se dala nazvat akce v nově otevřeném středisku šetrného cestovního ruchu v Bystřici nad Pernštejnem. „Zelený máj jsme pojali jednak jako oslavu měsíce zamilovaných – můžete se u nás políbit pod rozkvetlou třešní, a jednak jako akci, kde ochutnáte celou řadu výtečných pokrmů a nápojů,“ láká návštěvníky organizátor Pavel Pichler. Vždycky vás zajímalo, jak získává zelené pivo svou smaragdovou barvu, nebo vás láká tajemství výroby růžového vína? „Náš sládek vám prozradí, jak se vaří zelené pivo. Pro vinaře připravujeme přednášku o sezónním růžovém víně s degustací,“ doplňuje Pichler.

Dráždivá Májová kuchařka

K nápojovému menu patří i speciální kuchařka. Ta vás inspiruje k přípravě lahůdek s opravdu „májovým“ vedlejším účinkem -  afodiziakálním. Po vzrušujících receptech si můžete pro uklidnění dopřát procházku rozkvetlým nádvořím, které se promění v živou mozaiku květin, bylinek a stromů. Připravované workshopy vezmou útokem hned několik vašich smyslů, u ekopavilonu se budou sázet voňavé levandule, a pokud si rádi smlsnete na domácím medu, v Edenu se naučíte, jak si vlastní skleničku tekutého zlata vyrobit z pampelišek.

Zelený máj ale nebude jen pro velké. Speciální program čeká i ty nejmenší návštěvníky. Chybět nebudou tvořivé dílny, napínavá šifrovací hra, dětská škola vaření, nebo Muzeum půdy s oblíbenou krtčí norou. Pro malé i velké návštěvníky bude otevřená farma s babiččinými zvířátky a spolu s dětmi si můžete vyzkoušet i jízdu na koni ve zdejší jízdárně.

Máj v „ráji“- lahodný, zdravý, se špetkou poučení

K návštěvě Centra Eden patří i propojení zábavy s poučením – ve stálé expozici lidového vesnického bydlení se můžete podívat, jak žili a pracovali naši předkové, ve futuristické pyramidě ekopavilonu se setkáte s moderními udržitelnými technologiemi.   

Přijeďte a oslavte měsíc lásky v Centru Eden, bližší informace o této akci najdete na www.centrumeden.cz nebo na Facebooku.