Z čeho můžou Čechům rupnout nervy, ptá se anketa k filmu Divoké historky

23. září 2014, 16:22
Z čeho můžou Čechům rupnout nervy, ptá se anketa k filmu Divoké historky

Drobná křivda, souběh smolných okolností nebo malichernost, která při „správném“ načasování dokáže člověka vytočit do běla. Při jakých situacích z běžného života může Čechům dojít trpělivost?

Odpověď hledá anketa „Nervy můžou rupnout každému“, kterou při příležitosti uvedení filmu Divoké historky vyhlašuje společnost Aerofilms. Jako první odpovídali po předpremiéře snímku rapper a výtvarník Vladimir 518, herec Tomáš Hanák a další osobnosti, jejichž vyjádření můžete zhlédnout na videu. První reakce zmiňují například situace v silničním provozu, styk s byrokracií nebo rozčarování z politiky.

Z čeho můžou Čechům rupnout nervy

Nervy můžou rupnout každému

 „Nervy můžou rupnout každému“, tak zní hlavní motto černé komedie Divoké historky, se kterým film ve čtvrtek 9. října 2014 vstoupí do českých kin. Šest povídek filmu spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů, proto se distribuční společnost Aerofilms rozhodla vyhlásit před premiérou filmu celonárodní online anketu, která odhalí, jaká situace z běžného života nejvíce dohání k šílenství Čechy. Diváci mohou na webu www.divokehistorky.cz vyjádřit svůj názor, ovlivnit výběr 10 nejtypičtějších situací, ve kterých lidem rupají nervy, a zařadit se do slosování o hodnotné věcné ceny, jako je Festival Pass na příští ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, půlroční předplatné časopisu Elle, kosmetický balíček Avon, vstupenky do kina a další ceny. Hlasující si mohou vybrat ze 30 situací, které společnost Aerofilms zpracovala ve spolupráci s tvůrci populárního blogu „1000 věcí, co mě serou“.

Všichni účastníci ankety budou po uzavření výsledků pozváni na slavnostní vyhlášení výsledků ankety spojenou s projekcí filmu Divoké historky, která se bude konat v pražském kině Světozor ve středu 15. října 2014. Vstup pro 2 osoby získá 100 hlasujících, kteří svou účast potvrdí jako první.

Kompletní pravidla ankety i přehled cen pro vylosované soutěžící najdete na www.divokehistorky.cz

„Každý by chtěl udělat něco takového jako postavy ve filmu,“ Pedro Almodóvar

Zakončovací snímek letošního Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary a „nejzábavnější film v Cannes“ (Variety) vznikl v koprodukci se společností El Deseo bratrů Almodóvarových a je velkým mezinárodním úspěchem argentinského enfant terrible Damiána Szifrona, který je kromě režie také autorem scénáře. Šest samostatných příběhů dovede filmové hrdiny do bodu, kdy jim definitivně dojde trpělivost, vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete.  

CZ trailer Divokých historek

Jeden z koproducentů filmu Pedro Almodóvar vysvětluje svoje pohnutky, proč se zapojil do projektu: „To, co mě dostalo, je divokost příběhů, obsažená v samotném názvu. Každý by chtěl udělat něco takového jako postavy ve filmu, třeba to, co proti byrokracii filmu udělá Bombička (podrážděný pyrotechnik naštvaný kvůli nespravedlivým úředníkům). Je osvobozující vidět, že to někdo udělá, že někomu rupnou nervy. Nemyslím, že by každý měl zajít až tak daleko, ale násilí je jedno z velikých kinematografických témat. A v tomto filmu je vykresleno velice vtipně.“


DIVOKÉ HISTORKY | Wild Tales | Relatos Salvajes

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení.