Výstava Body The Exhibition pro velký zájem prodloužena

26. květen 2017, 21:48
Výstava Body The Exhibition pro velký zájem prodloužena

Vzdělávací výstava o lidském těle Body The Exhibition, která je od druhé poloviny února otevřena v prostorách Křižíkových pavilonů Výstaviště Praha, bude kvůli velkému zájmu prodloužena. Návštěvníci tak budou mít šanci tuto unikátní výstavu shlédnout až do 23. července 2017. Do dnešního dny bránami výstavy prošly desítky tisíc návštěvníků.

Výstava Body The Exhibition, která unikátním způsobem představuje kompletní fungování lidského těla, bude v areálu pražského Výstaviště Holešovice o několik týdnů déle. Expozice, pocházející od renomované výstavní společnosti z USA, představuje na exponátech vytvořených ze skutečných lidských těl fungování jednotlivách lidských částí. Na celkové ploše výstavy 2000 metrů čtverečních najdou návštěvníci dvacet celotělových exponátů, a k tomu více než dvěstě detailních exponátů. Vše je doplněno o animace na lcd obrazovkách a detailní textový materiál. Pro ještě větší edukaci a servis pro návštěvníky jsou v každé z dvanácti galerií k dispozici vyškolení studenti medicíny, kteří odpovídají na veškeré doplňující otázky návštěvníků. Ty se týkají vystavených exponátů srdce, trávicího traktu, porovnání kuřokovo plic s plícemi zdravého člověka, ukázky umělých implantátů a mnoho dalšího z několika stovek částí těla.

"Díky velkému zájmu návštěvníků jsme se domluvili s majitelem výstavy o možnosti prodloužení expozice. Proto chceme dát šanci i lidem, kteří nemohou přijet během školního roku. Bude tedy možnost výstavu nevštívit také o prázdninách," sdělila k výstavě tisková mluvčí expozice Květa Havelková.

Český pořadatel výstavy, společnost JVS Group, kromě vystavených těl připravila i speciální část, věnovanou českým úspěchům a výzkumům v medicíně. Dále si pak návštěvníci vyzkouší v interaktivní zóně také resustitaci, simulaci vyšetření prsu a hledání hematomu. To vše již na připravených trenažerech a pod dohledem a instrukcemi profesionálů.

Vstupenky na výstavu lze zakoupit přímo na místě nebo v síti Ticketstream.cz

Více informací o výstavě najdete na webu www.bodyexhibition.cz