Vypsaná fiXa oslaví své dvacetiny velkým turné „Před náma hrajeme my tour 2014

24. září 2014, 11:21
Vypsaná fiXa oslaví své dvacetiny velkým turné „Před náma hrajeme my tour 2014

Letošní dvacetileté výročí oslaví Vypsaná fiXa sérií dvaceti koncertů. Turné nazvané „Před náma hrajeme my tour 2014" začne 17. října v Jablonci nad Nisou. Jedním z vrcholů turné pak bude koncert v legendárním Velkém sále pražské Lucerny 17. prosince.

Za svou kariéru má tato pardubická čtyřka na kontě sedm řadových alb, dvě živé koncertní nahrávky, jedno DVD a jedno EP a přes 1700 odehraných koncertů převážně v Čechách a na Slovensku. Kapela si zahrála také v Polsku, Anglii, Itálii, Holandsku, Německu nebo v Japonsku a zcela právem patří k pravidelným headlinerům tuzemských festivalů. Tedy  - je co oslavovat. A jak jinak, než velkou narozeninovou koncertní šňůrou. V jejich případě snad ani nelze jinak.

Už samotný název Před náma hrajeme my odkazuje na jednu z připravovaných specialit, které se odehrají v rámci tohoto turné. Kapela se rozhodla předskočit sama sobě a v akustické podobě tak zahraje set písní, které normálně na koncertech nehrají, ale fanoušci je po nich často vyžadují. A tak zazní písně z prvních demosnímků kapely nebo z prvních nahrávek vůbec.  Další zajímavostí je určitě konkurz na pozounistu pro každý koncert turné, který kapela vyhlásila již během léta. Všichni přihlášení pozounisté si pak společně zahrají na koncertě v Lucerně.

Další podrobnosti ohledně turné „Před náma hrajeme my“ naleznete v přiložené tiskové zprávě a nawww.vypsanafixa.xz.