Východní Morava pro zdraví

20. květen 2015, 14:56
Východní Morava pro zdraví

Tisíce let stará čínská civilizace či antická společnost vyznávaly soulad kultury a pohybu. A harmonie ducha a těla je pro naše zdraví nezbytná i v dnešní hektické době.

Na Východní Moravě je řada míst, kde si tuto rovnováhu můžeme dopřát, a kde na nás opravdu silně působí. Jedním z těchto míst  je Kroměříž, město historie a památek UNESCO. Arcibiskupský zámek a obě zahrady – Podzámecká a Květná, jsou klenoty, které jakoby nepoznaly slova spěch a shon. Přesto je poklid jen zdánlivý. Při návštěvě historických skvostů, kterými je město proslaveno, máte dostatek času na vnímání krásy a jedinečnosti uměleckých předmětů, obrazů, hudby. Ale v okamžiku, kdy zatoužíte po změně, stačí vkročit do některé ze zahrad. Kilometry stezek vedoucích romantickými zákoutími lákají k toulání, ale i ke svižným vycházkám, nordic-walkingu i běhu. Milovníkům jízdy na kole skvěle poslouží některá z cyklostezek, které se rozbíhají z města do několika směrů, vyznavači ladných temp na in-linech zde ocení rovinatý terén a kvalitní povrch.

Harmonii zážitků a prožitků pro zdraví podpoří výtečná gastronomická nabídka, ve které nescházejí jídla připravovaná dle tradičních receptur. Řada z nich, zejména lahůdky ze zvěřiny z nedalekých lesů, připomíná dobu, kdy se Kroměříží procházela císařovna Sisi. Zcela moderní pak jsou relaxační zóny v hotelích situovaných do středověkých domů. Každý by měl vyzkoušet tuto blahodárnou kombinaci okouzlující historie a komfortu dneška.

Více informací a 10 programů pro vaše zdraví naleznete zde: www.vychodni-morava.cz/prozdravi

Foto: m-ARK