Vychází druhé pokračování knihy o legendární výpravě Tatra kolem světa od Stanislava Synka

19. listopad 2019, 23:32
Vychází druhé pokračování knihy o legendární výpravě Tatra kolem světa od Stanislava Synka

Ve čtvrtek 14. listopadu byla slavnostně pokřtěna nová kniha Stanislava Synka Tatra kolem světa 1987–1990. Kniha je pokračováním úspěšného titulu, který vyšel v roce 1989 s názvem Tatra kolem světa Evropa – Amerika, jehož se prodalo úctyhodných 76 000 výtisků. Nová kniha měla původně vyjít již po návratu expedice v roce 1990, ale z různých důvodů k vydání titulu nedošlo.

Po 30 letech obnovili myšlenku pokračování zakladatelé projektu Tatra kolem světa 2 Marek Havlíček a Petr Holeček. Na jejich popud Stanislav Synek původní rukopis dohledal a obohatil jej o dvě nové části. První část se věnuje období před expedicí Tatra kolem světa a nese podtitul Jak se stát cestovatelem a druhá část se věnuje období po expedici a jmenuje se Jak využít cestovatelské zkušenosti ze 165 zemí světa.

Knihu pokřtili přátelé a podporovatelé projektu Tatra kolem světa 2. Kromě jednoho ze zakladatelů projektu Tatra kolem světa 2 Marka Havlíčka byli kmotry knihy ministr dopravy Vladimír Kremlík, novinář, televizní a rozhlasový moderátor Stanislav Berkovec a zpěvák kapely Wohnout Matěj Homola.

Tatra kolem světa 1987-1990

Text popisující druhou část trasy (Jižní Amerika, Austrálie, Asie, Afrika) v původní a nezměněné podobě z doby svého vzniku (1990), aby zůstala zachována jeho dokumentární podoba. Doplněn je o současné dodatky a rozsáhlou paletu informací, zážitků, postřehů, vzpomínek, úvah a porovnání z autorova života plného cestování od padesátých let do současnosti.

Kniha je k dispozici v e-shopu na webových stránkách projektu Tatra kolem světa 2. https://www.tatrakolemsveta2.cz/obchod/

STANISLAV SYNEK, povoláním jaderný fyzik, překladatel, tlumočník a jediný dosud žijící účastník celé expedice Tatra kolem světa

Více informací na: www.tatrakolemsveta2.cz

https://www.facebook.com/tatrakolemsveta2/