Vítězkou pěvecké soutěže Jamese Newtona Howarda se stala Gabriela Heclová

12. říjen 2017, 21:17
Vítězkou pěvecké soutěže Jamese Newtona Howarda  se stala Gabriela Heclová

Hollywoodský filmový hudební skladatel James Newton Howard, který je autorem mnoha slavných hudebních melodií, které doprovodily největší filmové trháky posledních let, vystoupí v pražském Kongresovém centru v termínu 19.11. 2017. V rámci svého evropského turné Howard vyhlásil soutěžní konkurz na zpěvačku, která s ním zazpívá ústřední píseň filmu Hunger Games s názvem Hanging Tree. Vítězkou českého konkurzu se stala populární influencerka Gabriela Heclová.

Soutěž, kterou pro své evropské turné, skladatel Howard připravil, nemá ve svém oboru obdoby. Pro vybrané zastávky koncertní šnůry vyzval místní zpěvačky, aby zasílaly své pěvecké videonahrávky na skladatelův webový portál. Ta nejlepší, kterou osobně J.N.Howard vybere, s ním zazpívá skladbu Hanging Tree z filmu Hunger Games. V České republice se přihlásily desítky zpěvaček. Jednalo se o talentované zpěvačky, jenž některé z nich prošly talentovými soutěžemi. Po pečlivém výběru skladatele se tou šťastnou stala Gabriela Heclová. Ta je v tuzemsku velmi populární influencerkou. Na svých sociálních sítích jako je Instagram, Facebook a Youtube dokázala zaujmout více než půl milionu aktivních odběratelů, pro které vytváří atraktivní obsah. Gabriela Heclová se v současné době věnuje také zpěvu, vydáva vlastní skladby, studuje Pražskou státní hudební konzervatoř. Ve svých devatenácti letech patří mezi nejžádanější české influencery, v nedávné době vystupuje jako jedna z hlavních postav dokumentárního filmu Nejsledovanější.

"Vítězství v konkurzu pana Howarda mě překvapilo a moc mě těší. Na výhru jsem moc nemyslela, ale jsem teď šťastná. Už teď se moc těším na koncert a celou přípravu před ním. Beru to také jako velkou zodpovědnost, zpívat pod taktovkou tak velkého skladatele a za doprovodu Českého národního symfonického orchestru je pro mne čest", řekla k vítězství Gabriela Heclová.

Video které zajistilo Gabriele Heclové vítězství:

https://youtu.be/37D-cgtXnh4

James Newton Howard je považován za jednoho z nejvýraznějších filmových hudebních skladatelů současnoti. Je autorem hudby k filmům jako Pretty Women, Temný rytíř, Fantastická zvířata a kde je najít, King kong, Já legenda, Šestý smysl, Vyvolený nebo již zmiňovaná sága Hunger Games. Byl osmkrát nominován na zisk ceny Oskar, na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech získal letos křišťálový globus za celoživotní přínos světové kinematografii.

 

"Předem bych chtěl poděkovat za tak velkou účast v mém konkurzu. Rozhodování nebylo vůbec jednoduché. Nakonec jsem vybral Gabrielu. Její hlas podle mého názoru nejvíce sedí do skladby Hanging Tree, kterou s mnoha dalšími uvedu v listopadu v Praze," řekl k výběru samotný Howard.

 

V rámci koncertu Howard zahraje průřez svou kariérou, která trvá již třicet let. Pod jeho taktovkou se představí Český národní symfonický orchestrů a také mnohačlenný pěvecký sbor. Vstupenky na koncert jsou k dispozici v síti Ticketportal a uskuteční se 19.11. v Kongresovém centru od 20:00 hodin.