Velký hlas sopranistky Dřízgové sklidil ve Vsetíně zasloužený aplaus

22. únor 2016, 20:22
Velký hlas sopranistky Dřízgové sklidil ve Vsetíně zasloužený aplaus

Čtvrteční večer 18. února patřil v Mramorovém sálu vsetínského zámku jedinečnému koncertnímu recitálu přední české operní pěvkyně Evy Dřízgové-Jirušové za skvěle sehraného klavírního doprovodu Michala Bárty.

Eva Dřízgová-Jirušová, dvojnásobná držitelka ceny Thálie a sólistka Národního divadla moravskoslezského v Ostravě, která patří k vyhledávaným pěvkyním koncertního i operního repertoáru, přednesla ve Vsetíně za doprovodu klavíru výběr z české i světové tvorby. Koncertní recitál si nenechalo ujít na osm desítek posluchačů napříč věkovým spektrem nejen ze Vsetína a jeho okolí, ale také z Rožnova, Zašové či Jasenné. V rámci koncertního programu zazněl Dvořákův písňový cyklus „Milostné písně“, romance od Rachmaninova nebo nejznámější árie z Rusalky a Prodané nevěsty.

„Děkujeme všem za návštěvu a srdečnou atmosféru, která provázela čtvrteční večer nabitý výtečnými výkony sopranistky Evy Dřízgové-Jirušové a klavíristy Michala Bárty. Rádi bychom ve Vsetíně obnovili koncertní cyklus komorní hudby v podání předních interpretů tohoto žánru, proto si velmi vážíme návštěvy všech příchozích, kteří touto cestou vyjádřili podporu naší snaze,“ vzkázala za pořádající Dům kultury Vsetín Klára Obručová.