Velkou filmovou premiéru zažije Čecháček a totáček Xindla X - „Važte si svobody a sundejte růžový brejle,“ vzkazuje autor.

3. říjen 2014, 7:52
Velkou filmovou premiéru zažije Čecháček a totáček Xindla X - „Važte si svobody a sundejte růžový brejle,“ vzkazuje autor.

Xindl X přichází s dalším singlem Čecháček a totáček.

 Rád by s ní připomněl – nejen u příležitosti 25. výročí pádu železné opony - jak je důležité vážit si svobody, nevolit komunisty a postavit se zastáncům starých pořádků. Xindl X k ní dodává: „Tuhle písničku jsem napsal proto, že jsou tendence se dívat do minulosti skrz růžový brejle, říkat, že to tehdy bylo lepší a zapomínat na to, jak to doopravdy bylo. Takže myslím, že je určitě dobrý si občas připomenout, jak to tehdy doopravdy bylo. A kdy je lepší čas, než na 25. výročí od doby, kdy jsme se zbavili totality.

Čecháček a totáček je už v pořadí třetím singlem z jarní desky Xindla X s názvem Čecháček Made. Videoklip k ní - stejně jako dva předchozí a velmi úspěšné (každý přes 2 miliony zhlédnutí) - vytvořil Ondřej Pfeiffer. Barbína a V blbým věku - se dočkaly velkého ohlasu, přičemž posledně jmenovaný kraluje špičce hitparády nejhranějších písní už na tři měsíce.

Na  Xindla X čekají tři velké podzimní koncerty v rámci turné Čecháček Made. Exkluzivní vystoupení odehraje v doprovodu své kapely 29. října v Brně (Melodka), 5. listopadu v Praze (Lucerna Music Bar) a 6. 11. v Bratislavě (KC Dunaj). Kromě zmiňovaného nového singlu zahraje i další z posledního CD Čecháček Made a samozřejmě i všechny další hity. Dojde i na několik hudebních překvapení. Už nyní můžeme prozradit, že se můžete těšit na téměř tři hodiny hudby, ve kterých kromě Xindla X vystoupí The Tap Tap, David Deyl, Voxel, Pavel Callta, Petr Lüftner a Mirka Miškechová.

 Vstupenky lze koupit už nyní prostřednictvím sítě Ticketpro nebo přímo v klubu pro Prahu (www.musicbar.cz) a Brno (www.smsticket.cz , www.melodka.cz); v Bratislavě v klubu KC Dunaj.
A neváhejte, vstupenek valem ubývá.

Po odehrání těchto tří koncertů si Xindl X plánuje natáčení soudtracku pro vznikající filmový muzikál Raportér režiséra Jakuba Sommera.