V roce 2016 čeká kapelu Vypsaná fiXa několik zásadních hudebních akcí a samostatný počin

25. leden 2016, 7:42
V roce 2016 čeká kapelu Vypsaná fiXa několik zásadních hudebních akcí a samostatný počin

Závěr roku 2015 zakončila Vypsaná fiXa úspěšným turné se spřízněnými Wohnout a těsně před Vánoci stihla vydat společně s dětmi z pardubické ZŠ Montessori  album Planety Malého prince. To vychází 22. ledna i v digitální podobě.

Fixyho klubík

Jarní turné nazvané Fixyho klubík, které začíná již tento čtvrtek 21. ledna ve frýdeckomísteckém klubu Stoun. Turné čítá dvanáct koncertních štací, z toho tři proběhnou společně s další spřízněnou partou Mňága a Žďorp.  „My jsme kapela, co prostě musí hrát a tak se na Fixyho klubík těšíme. V klubech jsme začínali a tam nás to hodně baví. V rámci tohoto turné jsme si připravili malou specialitu - odehrajeme jeden čistě akustický koncert a to v pražské Malostranské besedě 24. března,“ říká zpěvák kapely Michal Mareda alias Márdi.

On the Road, PodolFest a Letní Tlení aneb Vypsaná fiXa na Střeleckém ostrově
Léto bude patřit festivalovému hraní po celé republice a samozřejmě opět proběhnou dvě akce, kde je Fixa nejen vystupujícím, ale i pořadatelem. Je to, již jedenáctým rokem, velmi oblíbený charitativní festival On the Road (Lázně Bohdaneč) a lokálně malý, leč významově velký PodolFest 2016 (Vápenný Podol). Oba zmiňované letos rozšíří ještě jedna velká letní událost – jednodenní festival na Střeleckém ostrově v Praze. „Chtěli jsme udělat něco zajímavého a po zvážení všech možností jsme se rozhodli připravit jednodenní festival na pražském Střeláku. Program bude zajištěn na celý den, něco pro rodiče s dětmi, dílny, prostě takovej fajnovej letní čtvrtek (18. srpna) v příjemném prostředí, který vyvrcholí naším koncertem. Nazvali jsme to podle naší písně LETNÍ TLENÍ, což přesně vystihuje, v jakém duchu by se to celé mělo odehrávat. Už na tom pracujeme, informace budeme zveřejňovat postupně,“ pokračuje Márdi. Vstupenky na Letní Tlení jsou již v prodeji v síti Ticketstream.cz.

Nové album na obzoru

Poslední studiové album Krásný smutný den vyšlo v roce 2014, kdy kapela oslavila dvacet let existence. To další se pomalu, ale jistě chystá. Jeho přípravě kapela věnuje podzimní měsíce tohoto roku. „Materiál máme pohromadě, teď nastává náš tvůrčí proces, kdy ho budeme brousit a ohýbat k naší spokojenosti.  A až bude hotovo, vlítneme do studia,“ dodává ještě Márdi.

Fixyho klubík tour

LEDEN         
Čtvrtek    21    Frýdek Místek - Stoun
ÚNOR         
Sobota     6    Klatovy - Music klub U Košile
Pátek    19    Vroutek - Zkušebna klub
Sobota     27    České Budějovice - Slávie
BŘEZEN         
Sobota     12    Jindřichův Hradec - KC Jitka + Mňága a Žďorp
Sobota     19    Havlíčkův Brod - OKO
Čtvrtek    24    Praha - Malostranska Beseda
Pátek    25    Rakovník - KC
Sobota     26    Kutná Hora - Česká 1
DUBEN         
Pátek    1    Spálené Poříčí - Music Sklep
Sobota     2    Jilemnice - Továrna + Mňága a Žďorp
Čtvrtek    14    Čelákovice KD + Mňága a Žďorp

Více informací na:
www.vypsana fixa.cz