Užijte si prodloužený víkend na maximum

22. říjen 2019, 14:49
Užijte si prodloužený víkend na maximum

Víkend většinou uteče jako voda, ale tentokrát vám k němu přibyde den navíc díky státnímu svátku. A to se hned lépe cestuje! Oslavte Den vzniku samostatného československého státu odpočinkem, nebo aktivní dovolenou. Poradíme vám, kde načerpat energii, kam si jet zamlsat, nebo jak zabavit děti.

Ať už si vyberete cokoliv, sedněte do auta a vyrazte. A že tím správným autem nedisponujete? Nevadí, půjčte si vůz na HoppyGo. Tato carsharingová služba, sdílení aut mezi majiteli, je nejen trendy, ale navíc skvělá cesta, jak si třeba o prodlouženém víkendu splnit přání a půjčit si vůz svých snů. 

Poznávejte

23. ročník Ji.hlava festivalupředstaví širokou škálu dokumentárních filmů z celého světa. Nahlídněte do praktik italské mafie Camorra, přeneste se na Mars s NASA nebo prožijte poslední dny Václava Havla. A až si budete chtít dát pauzu od filmů, zaskočte si na Inspirační fórum plné přednášek nebo na koncert do Festivalového stanu. Jihlava navíc nabízí mnoho dalších zajímavosti – řadu kostelů, prohlídky podzemního labyrintu a příjemné kavárny.

Degustujte

Sezóna vinobraní se chýlí ke konci, zakončete ji slavnostně třeba ve Vrbovci na Jižní Moravě. Cech vinařů Vrbovec navazuje na staré vinařské tradice – průvod v dobovém oblečení, ukládání kozla na zimu do sklepa k šenkýřce, zpěv a cimbál. Sklepní ulička nabízí 260 sklepů, které se právě tento víkend otevřou veřejnosti. Ochutnejte kvalitní burčák, mladá i starší vína a užijte si tradiční moravskou atmosféru. Před jízdou však nepijte!

Glampujte

Už jste slyšeli o glampingu? Glamour camping propojuje kempování s luxusem. Můžete být v úzkém spojení s přírodou, a přitom se nevzdávat moderních vymožeností. Potřebujete si oddychnout od ruchu velkoměsta? Chatičky na vodní hladině Dobčické rybníčky vás přenesou do jiného světa – ticho, klid, probuzení s výhledem na hladinu rybníka a snídaně v piknikovém koši servírovaná až do postele. Byl vaším dětským snem domek na stromě? Teď se vám vyplní, protože Stromhouse v Posázaví nabízí nevšední nocování v korunách stromů. Vstávejte za zvuku šumění listů a švitoření ptáků.

Mlsejte

Rádi hýčkáte své chuťové buňky? Na zámku Valtice se o víkendu ocitnete v čokoládovém království. Čokofest vás provede historií čokolády, naučí s ní vařit chutné pokrmy a samozřejmě proběhne i degustace. Ideální místo, kde si osladit život! Po té hromadě čokolády však nemusíte mít výčitky, kalorie spálíte při procházce rozlehlým Lednicko-Valtickým areálem.

Zabavte děti

Už nechcete poslouchat celý víkend: „Já se nudím.“? Připravte pro svá dítka program, který je bude opravdu bavit. Plzeň nabízí řadu atrakcí a míst, kde vás ani deštivé počasí nepřekvapí. V Techmanii experimentujte a poznávejte, jak funguje svět kolem nás pomocí všech smyslů. Vyřádí se nejen děti, ale i vy. Vyzkoušejte gyroskop, simulaci útěku z potápějící se lodi nebo 3D planetárium.  Muzeum strašidel vás přenese do světa pohádek a kouzel. Bájné doby znovu oživnou v podobě knížete Radouše, vodníků, čarodějnic, ohnivého psa a jiné havěti. V DEPO2015 si vaše děti zahrají na hrdiny. Interaktivní výstava Já, hrdina přibližuje zábavným způsobem, jak se chovat v krizových situacích a jak funguje integrovaný záchranný systém.

Překročte hranice

Tři dny vám poskytnou dostatek času vyrazit i za hranice naší republiky. Co takhle Krakov? Toto hlavní město polské kultury má co nabídnout – historické centrum, umění a zajímavou gastronomii. Prohlídku města začněte na Krakovském rynku, kde si nakoupíte na tržnici Sukiennice a pokocháte se kostelem Nanebevzetí Panny Marie. Další dominantou Krakova je královský hrad na Wawelu, kde se dá strávit doslova celý den. Ozkoušejte i místní gastronomii – hutné polévky, pirohy plněné mletým masem, houbami, nebo kysaným zelím a ideální svačinku – zapékanku. Milujete umění a fascinuje vás Leonardo da Vinci? Navštivte krakovské Národní muzeum, které má ve sbírkách jeho známé dílo Dáma s hranostajem. Za krásami Krakova nemusíte cestovat celý den – z Prahy vám cesta zabere 5 a půl hodiny autem, z Ostravy jste tam za krásné dvě hodinky. Užijte si tento prodloužený víkend dosyta!

Zdroje fotografií:

Zdroj: Cech vinářů Vrbovice
Zdroj: amazingplaces.cz
Zdroj: dobcickerybnicky.cz
Zdroj: techmania.cz
Zdroj: europeanbestdestinations.com

O službě:

Carsharingová služba HoppyGo zprostředkovává sdílení automobilů mezi majiteli. Pomocí mobilní aplikace si můžete jednoduše najít vůz, který potřebujete, a půjčit si ho přímo od jeho majitele. Je to tak skvělá alternativa pro ty, kteří své auto nepotřebují celoročně. Můžete si půjčit dodávku na stěhování, prostorný vůz na rodinný výlet nebo třeba své vysněné sportovní auto. HoppyGo v rámci služby nabízí havarijní pojištění, takže vám odpadá jakékoli pojišťování a obavy před jízdou.

Pokud naopak svoje auto nevyužíváte každodenně, tak ho můžete ostatním nabídnout v HoppyGo aplikaci. Nebude vám stát v garáži zbytečně a přivyděláte si. Navíc s menším počtem aut poroste i počet volných parkovacích míst ve velkých městech.