Unikátní výstava Marilyn pro velký zájem prodloužena do 13. října!

19. září 2013, 15:07
Unikátní výstava Marilyn pro velký zájem prodloužena do 13. října!

Mimořádný zájem návštěvníků – k dnešnímu dni jich je více jak 50 tisíc - rozhodl o prodloužení konání světové putovní výstavy Marilyn v Jízdárně Pražského hradu téměř o měsíc, až do 13. října.

Příznivci božské Marilyn, ale také milovníci vytříbené módy, za jejíž ikonu je Marilyn Monroe považována, ctitelé slavných hollywoodských filmů s Marilyn v hlavní roli i umění jako takového by neměli s návštěvou otálet, protože po 18. říjnu se jedinečná expozice přesune z Prahy do Tokia. Do té doby mají příležitost prohlédnout si na jednom místě řadu vzácných exponátů, z nichž mnohé jsou veřejnosti zpřístupněny vůbec poprvé. Vedle nejucelenější kolekce kostýmů a bot z filmů i z osobního života božské Marilyn, sestavené ze sbírek soukromých sběratelů z celého světa, dosud nepublikovaných fotografií či úryvků z deníků a dalších pozoruhodností se skví cenná umělecká díla slavných autorů zobrazující ideál ženské krásy. Zastoupeni jsou například Antonio Canova, Yves Klein nebo Andy Warhol.

Výstavu Marilyn pořádá společnost Armentano ve spolupráci se Správou Pražského hradu a Museo Salvatore Ferragamo. Výstava, stejně jako obsáhlý katalog, který ji provází, je dílem kurátorů italského muzea Salvatore Ferragamo. Vznikla v loňském roce jako originální pocta americké krásce při příležitosti 50. výročí její předčasné smrti. Praha je po Florencii teprve druhým městem, kde je expozice k vidění.

Marilyn, 30. 5. – 20. 9. (prodlouženo do 13. 10.), Jízdárna Pražského hradu.
Otevřeno denně 10 – 18 hodin
Vstupné: základní - 240 Kč, snížené - 120 Kč.
Oficiální weby akce: www.marilynprague.cz www.marilynprague.com