UNESCO MŮŽEŠ - naše kulturní památky trochu jinak a zábavně

7. březen 2014, 12:14
UNESCO MŮŽEŠ - naše kulturní památky trochu jinak a zábavně

Rádi bychom vám představili naše kulturní poklady, ale nechceme vás nudit...

 

Dnešní člověk nemá trpělivost ani čas sledovat půlhodinové nezáživné video. Proto má každé naše video krátkou stopáž kolem tří minut a během nich vám na HD záběrech ukážeme to podstatné a stručnými titulky popíšeme danou památku.

 

Český Krumlov, Kutnou Horu, centrum Prahy a další lokality ze Seznamu světového dědictví UNESCO zná už asi každý. Místo těchto zprofanovaných památek jsme vybrali neméně cenná místa v ČR, která jsou na tzv. indikativním seznamu. To znamená, že se tyto památky mohou v budoucnu na Seznamu světového dědictví ocitnout. Zatím se nám podařilo dokončit sedm z těchto lokalit.

 

Jsme dva. Fotograf na volné noze Ondřej Tylčer, který se postaral o vizuální stránku projektu a hudebník Robert Forman. Ten ke každé lokalitě složil originální soundtrack, doprovázející video a zprostředkovávající unikátního genia loci a atmosféru památky. Že jde o hudbu kvalitní je nabíledni už z toho, že R. Forman není v české elektronické hudbě neznámé jméno a např. v roce 2011 byl (se svou kapelou Forma) nominován na žánrovou cenu Anděl v kategorii elektronická muzika. Za podporu projektu patří dík mimo jiné i Ministerstvu kultury ČR. Vše si můžete prohlédnout samozřejmě i v anglické verzi.

 

Celý audiovizuální projekt (včetně videí) žije na webové adrese www.unescomuzes.cz a na sociálních sítích (především Facebooku).