U-Prag pokřtili nové album SOME KIND OF MUSIC

4. červen 2019, 12:38
U-Prag pokřtili nové album SOME KIND OF MUSIC

Skupina U-Prag vydala po čtyřech letech nové album nesoucí název Some Kind of Music.

Ke slavnostnímu křtu 17. května 2019 v Paláci Akropolis přizvala smyčcové kvarteto Pavel Bořkovec Quartet, které se na nahrávání také podílelo. Elektronikou a taneční atmosférou nabitá deska vychází v digitálních obchodech, na streamovacích službách a v limitované exkluzivní edici čipového formátu.

U-Prag novinku vydali u vlastního labelu Every Single Soul, za kterým stojí producentské duo tvořené frontmanem Šimonem Dvorským a perkusistou a violoncellistou Danielem Petkevičem. Novým albem se kapela částečně vrací ke své původní taneční tvorbě s osobitou kombinací elektroniky a živých nástrojů.

„Na nové desce jsme pracovali snad s ještě větším nasazením, než kdy před tím. Nakonec je na ni šest hodně rozmanitých skladeb, které ale pojí propracovaný zvuk, za který vděčíme Aleši Hyvnarovi,“ prozrazuje Šimon Dvorský.

„Na jejím vzniku se opět podílel celý tým, ale asi největší dík patří Zuzaně Dvorské, která jí dala vizuální podobu ve spolupráci s letenským studiem Papírna,“ doplňuje Daniel Petkevič.

Jako první vlaštovku vypustila formace U-Prag dravý singl Perspective, k němuž vzniká animovaný videoklip v režii ilustrátora a grafického designéra Pavla Fuksy. Jeho vydání je plánováno na červenec. S novým hudebním materiálem a čerstvou energií vyrazí U-Prag na sérii koncertů.

K desce Some Kind of Music kapela připravila také fanoušky tradičně oceňovaný merchandise, který je možné koupit na koncertech nebo na webu kapely.

Album Some Kind of Music je možné koupit zde:

https://u-prag.bandcamp.com/album/some-kind-of-music