Triponaut vydávají debutové EP

3. červenec 2019, 22:35
Triponaut vydávají debutové EP

Představujeme vám první EP kapely Triponaut, která vás s sebou vezme na hudební výlet po experimentálně alternativních vlnách.

Kapela vznikla v roce 2016, kdy se ke kamarádským jam sessions kytaristy, baskytaristy a bubeníka přidal poslední člen hrající na trubku, klávesy a další nástroje. Dotvořil tak zvuk celé formace, která začala koncertovat pod názvem Jeremy a v roce 2017 vydala singl Detroit nahraný ve studiu 3bees ve spolupráci s Ondřejem Dvořákem. Od roku 2019 kapela funguje pod žánrově výstižnějším názvem TRIPONAUT, pod kterým také vydává svoje první EP nahrané ve studiu Jámor pod zvukovým dohledem Ondry Ježka.

Stylově se Triponaut pohybuje ve vodách experimentální alternativy nebo, jak kapela sama udává, v žánru triprocku. Dlouhé instrumentální skladby připomínají spíše soundtrack k filmu nebo zápisky z Triponautových cest. Vrství se v nich plochy i nálady a čas se nechává volně plynout. Triponaut cílí na úzké publikum s chutí zažít hudební výlet do atmosfér jednotlivých songů.

EP obsahuje tři vybrané skladby a bonusovou verzi singlu Detroit. Design coveru vznikl ve spolupráci s umělkyní Lenkou Sýkorovou a odstartoval tak image vizuální prezentace kapely spojené s výlety Triponauta po místech a realitách.

Kapela své koncerty ráda pořádá v neobvyklém prostředí nebo na nových místech, vybraných menších festivalech nebo spojené s neobvyklým vystoupením jako například v pražském Bar/áku, kde Triponaut již podruhé zahrál přímo mezi lidmi, opustil tak klasický koncept podia a nechal fanoušky zažít hudbu, jak ji vidí a slyší samotní hráči.

Pokud vás cesty Triponauta zaujaly, můžete jej sledovat na stránkách facebooku, youtube, popř. instagramu , nebo poslechnout EP na Bandcampu triponaut.bandcamp.com.

Triponaut má v brzké době mezi svými zastávkami například festival Vlčkovice nebo letní scénu U Slavie v Českých Budějovicích

www.facebook.com/jeremy.praha/