Třídenní hudební party Rock for People Europe začíná v Plzni již příští pátek

26. červen 2015, 15:07
Třídenní hudební party Rock for People Europe začíná v Plzni již příští pátek

Vydatná porce muziky prakticky ze všech států Evropy. Písečná pláž s lehátky, koktejl barem a k tomu hudba od známých DJs až do rána. Kinokavárna a filmová přehlídka oscarových snímků, novinek studentů českých filmových škol i kultovních seriálů a k tomu nádavkem diskuze s filmovými tvůrci. Trh s designovým oblečením a make-up artisti, kteří návštěvníky promění k nepoznání, současný design na několik způsobů… Pouze malá ochutnávka ze zážitky doslova nabitého programu, který příští týden od pátku 3. července do neděle 5. července čeká na návštěvníky Rock for People Europe v Plzni, Evropském hlavním městě kultury 2015. Naživo a v parádním prostředí dvou industriálních areálů uprostřed města.

V průběhu tří festivalových dní vystoupí bezmála osmdesát kapel a DJs ze všech koutů Evropy. Srdcem festivalu bude kreativní zóna DEPO2015, jež funguje na místě někdejšího zázemí autobusů a trolejbusů. Vedle dvou hlavních a několika vedlejších stagí zde najde zázemí i již pláž Urban Wave Beach, Kinokavárna či originálně přestavěná čerpací stanice Jack Daniel's. Areál bude otevřený každý den od 14 hodin do 2 hodin do rána. Doplní jej prostor Papírny ležící na protilehlém břehu Radbuzy, který s prostorem DEPO2015 spojuje lávka. Areál Papírny nabídne například Excelent stage s odpoledním a večerním program. A právě zde najde na dvě noci své nové útočiště také kultovní pražský Cross Club, jehož rezidentní DJs se postarají o  afterparty až do 4 hodin do rána. 

Hedlajneří...

Headlinery Rock for People Europe jsou legendární Motörhead, Guano Apes či Parov Stelar. Kromě známých jmen však na návštěvníky čekají i čerstvé objevy evropské hudební scény. Perličkou budou tzv. Visegrádské dny, které na Excelent stage v areálu Papíren představí u nás méně známé kapely ze zemí V4. Ty se ve své domovině těší enormnímu zájmu. Jde totiž o výběr předních hudebních promotérů, kteří stojí za tak věhlasnými festivaly, jakými jsou maďarský Sziget a Volt, slovenská Pohoda či polský Spring Break.

Vstupenčičky...

Rock for People Europe je součástí programu Evropského hlavního města kultury 2015. Více informací na www.rockforpeople.cz. Vstupenky na Rock for People Europe jsou v prodeji na webu festivalu nebo na www.ticketsforpeople.cz. Celofestivalový pass lze nyní pořídit za 1 440 Kč, jednodenní vstupenky jsou v prodeji od 750 Kč, dvoudenní za 1 200 Kč. Výjimkou je sobota 4. 7. S Motörhead či Guano Apes, kde jsou k dispozici úplně poslední vstupenky z limitované edice za 950 Kč.

Žánrově pestré evropské hudební menu Rock for People doplní belgická čtveřice multiinstrumentalistů BRNS, holandští rockeři De Staat, Španělé Gomad! & Monster s porcí dubstepu, francouzská kapela Scarecrow umně kombinující blues a hip hop či italští Joycut. Svůj dluh za neuskutečněné vystoupení na nedávném hradeckém Rock for People přijedou svým četným fanouškům splatit švédští Dead by April. O tom, že severská hudební scéna ovšem nenabízí světu pouze metal, přesvědčí cenění finští indie rockeři French Films i švédská trojice Movits!.

Lahůdky...

Nejenom kapelami bude žít RfP Europe. Pro všechny příznivce klubové scény má festival připraveno hned několik lahůdek. Legendární pražský Cross Club, který svůj věhlas rozšířil daleko za hranice hlavního města, změní na dva dny své sídlo společně se svou suitou DJs a zaštítí program v Papírně. Syrový prostor společně s renomovanými rezidenty klubu a dalšími DJs rozjede party hard až do ranních hodin. Drum'n'bass, dubstep nebo elektro zacloumají se statikou a Papírna bude otevřena až do 4 hodin ráno. Velké oblibě se tradičně těší Silent Disco v Lenovo Zone. Příchozí obdrží sluchátka, do kterých bude jeden ze dvou DJs pouštět hudbu vhodnou k podupávání, vlnění i dalším odvážnějším kreacím. Ovládnout taneční parket bude možné každý den od 22:45 do 1:45 hodin.

Slevičky...

Držitelé Plzeňské karty mají vstupenky s 20% slevou, mimoplzeňští pak ocení tarif Českých Drah Vlak+ Rock for People Europe, v rámci kterého mají zpáteční cestu zdarma po označení jízdenky razítkem v areálu. Během dne si návštěvníci mohou zpříjemnit program návštěvou centra západočeské metropole či plzeňského pivovaru.

Depíčko...

Ochuzeni nebudou ani ti, kteří setrvají v areálu DEPO2015. Součástí festivalové vstupenky, která platí samozřejmě i pro Papírny, je i návštěva výstavy DOMUS se špičkou evropského moderního designu na či prohlídka několikametrových ocelových plastik sochaře Čestmíra Sušky v podobě několikametrových kovových objektů přímo na nádvoří areálu. Festivaloví návštěvníci mohou zhlédnout i poutavou fotografickou sondu do života Plzeňanů pod názvem Plzeňské rodinné fotoalbum. V Black Boxu Nového divadla bude pro návštěvníky se vstupenkou na RFP zdarma k vidění středoevropská premiéra jedné z nejvýznamnějších osobností současného japonského umění, multimedialisty, performera a skladatele elektronické hudby Ryoji Ikedy – audiovizuální instalace Test Pattern [N°9]. Podrobnosti k doprovodnému programu najdete na www.plzen2015.cz.