Tradiční Francouzský trh nabídne na Kampě již posedmé vybrané pochoutky

4. červenec 2014, 14:59
Tradiční Francouzský trh nabídne na Kampě již posedmé vybrané pochoutky

Od 10. do 14. července ožije náměstí Na Kampě tradičním Francouzským trhem a autentickou francouzskou atmosférou oslavující jeden z nejvýznamnějších francouzských svátků – pád Bastily.

Sedmý ročník Francouzského trhu bude slavnostně otevřen ve čtvrtek 10. července v 11 hodin francouzským velvyslancem a až do pondělí 14. července bude každý den od 10:00 do 20:00 hodin nabízet jedinečný gurmánský a kulturní zážitek. Kromě lahůdek francouzské kuchyně se mohou návštěvníci těšit na kvalitní vína, stylovou hudbu a řadu nových vystavovatelů, to vše v bujaré atmosféře francouzských oslav.

Mezi nováčky letošního ročníku patří osvěžující ovocná vína VeRy rodinné vinařské společnosti Famille Castel, která harmonicky propojují lahodnou chuť vína spolu s ovocnou svěžestí a nechávají ožít stoletý francouzský zvyk míchání dobře vychlazeného vína s ovocem. Dalšími novinkami budou stánek se specialitami ze sušeného hovězího masa (Pasterma, sušené hovězí maso na pepři); baskický výrobce vepřových specialit s výběrem šunek či klobás například se sýrem feta; samostatný stánek věnovaný pouze oblíbenému francouzskému sýru „Comte“ a stánek s nabídkou korsických výrobků.

Celých pět dní se ponese v rytmu francouzských melodií a o jedinečný zážitek se postarají dva speciální hudební hosté – francouzská zpěvačka Anastasia a veselá kapela Les Garcons Trottoirs.