Tokio 2020: Kdo zaváhá, Čechy na olympiádě neuvidí!

11. červenec 2019, 12:12
Tokio 2020: Kdo zaváhá, Čechy na olympiádě neuvidí!

Za zhruba 390 dní budou v japonském Tokiu zahájeny XXXII. letní olympijské hry.

Vstupenky na olympijská klání si mohli čeští fanoušci v několika uplynulých měsících pořizovat v předrezervacích, od 20. 6. pak i v oficiálním prodeji. V něm si lidé zatím zakoupili za uplynulých 11 dní okolo 1 500 kusů vstupenek. Největší zájem je o atletické disciplíny a vodní sporty. Cestovní agentura Invia, oficiální distributor olympijských vstupenek v ČR, bude zanedlouho nabízet také celé olympijské balíčky zahrnující letenky i ubytování.

Už jen méně než 400 dní zbývá do zahájení dvaatřicátých letních olympijských her v japonském Tokiu. Tuzemští sportovní fanoušci mohou přímo v zemi vycházejícího slunce fandit českým reprezentantům i díky cestovní agentuře Invia, která je jedním ze dvou oficiálních distributorů vstupenek na olympiádu pro Českou republiku. Od začátku února si mohli klienti agentury objednávat lístky na vybraná sportovní klání v předrezervaci, 20. 6. 2019 byl poté spuštěn oficiální prodej. „K dnešnímu dni jsme prodali asi 1 500 vstupenek. K dostání jsou lístky v cenovém rozsahu 650 až 65 tisíc korun. Nejlevnější jsou vstupenky na základní skupiny týmových sportů a rozjížďky, nejdražší vstupné poté připadá na zahajovací ceremoniál. Co se týče přímo sportovních závodů, nejdráže vyjde finále atletiky, zhruba na 25 až 29 tisíc korun,“ přibližuje Andrea Řezníčková, tisková mluvčí cestovní agentury Invia a dodává „Celá rezervace prochází několika koly a je časově náročná, každou vstupenku musí schválit Český olympijský výbor, takže kdo chce vidět Čechy v nejvíce populárních disciplínách, měl by si pospíšit.“ 

Podle dostupných dat agentury Invia zájemci poptávají vstupenky hned na několik různých sportů a nejčastěji mají zájem se v dějišti olympiády zdržet týden. „Naši klienti plánují na hry do Japonska cestovat s přáteli nebo rodinou, objednávají tedy většinou dvě až dvanáct vstupenek. Velký zájem je u klientů o lístky na disciplíny v atletice a na vodní sporty, kde mají naši sportovci největší zastoupení a očekává se nejvíce medailí. Vodní sporty budou v programu hned první týden, atletika až druhý. Chtějí-li klienti vidět obojí, musejí v Japonsku zůstat celých čtrnáct dní. Za tuto dobu ovšem mohou velmi pohodlně poznat krásy této země i mimo Tokio,“ uvádí Andrea Řezníčková a dodává, že klienti se rovněž často zajímají o slevy pro děti. Ty ale olympijský výbor neposkytuje, všechny vstupenky mají jednotnou cenu. Klienti mají na výběr pouze z různých cenových hladin vstupenek podle umístění na stadionu

Za nedlouho bude agentura Invia též nabízet celé olympijské balíčky, kdy budou připraveny i letenky a ubytování. Lidem tak odpadnou starosti s plánováním celého výletu, neboť agentura vše zorganizuje za ně. „Za klienta zařídíme, co si bude přát, letenky, transfer, ubytování, vstupenky, asistence na místě po celou dobu her a výlety a exkurze nejen v rámci Tokia. Balíčky se budou pohybovat cca od 65 do 150 000 Kč,“ informuje Andrea Řezníčková. 

Objednané vstupenky obdrží klienti asi měsíc před zahájením olympiády. „Fyzicky dostanou klienti vstupenky do ruky až příští léto, přijdou jim poštou jako cenné psaní. Vstupenka nebude jen tak ledajaký papír, určitě bude svým vzhledem hodna tak velkého zážitku a krásnou památkou,“ doplňuje Andrea Řezníčková. Více informací i poptávkový formulář pro objednávku vstupenek naleznou zájemci zde - https://www.invia.cz/tokio2020/.