Titulní píseň k režijnímu debutu Petra Kolečka nazpíval talentovaný lékař Marcell a Lucie Bílá

26. srpen 2019, 14:48
Titulní píseň k režijnímu debutu Petra Kolečka nazpíval talentovaný lékař Marcell a Lucie Bílá

Novou českou komedii Přes prsty z pera Petra Kolečka ozdobí píseň Tvůj svět talentovaného mladého hudebníka Marcella. O nezaměnitelné vokály se postarala zpěvačka Lucie Bílá. Letní romance z beachvolejbalového prostředí, kde Kolečko poprvé usedl i do režisérské židle, přijde do kin na konci srpna. 

V hlavních rolích se diváci mohou těšit na Petru Hřebíčkovou, Denisu Nesvačilovou, Jiřího Langmajera nebo Vojtu Dyka. Nyní tvůrci filmu představili videoklip k titulní písni s názvem Tvůj svět, kterou napsal a nazpíval nový objev české hudební scény Marcell: „Myslím si, že každý interpret si přeje, aby se někdy jeho píseň stala titulní k celovečernímu filmu. Že se mi to povedlo zrovna u režisérského debutu Petra Kolečka, si velice vážím,“ uvedl zpěvák. Klip se natáčel v prostředí, kde se odehrává velká část filmu, tedy na volejbalovém hřišti, a je doplněn záběry z filmu. 

 „Asi v dubnu minulého roku jsem dostal scénář filmu, abych si ho přečetl, jestli se mi bude líbit. Byl jsem z něj doslova nadšený. Poté mi Petr Kolečko, se kterým se znám stejně tak jako s autorem námětu Danielem Strejcem, z předchozí spolupráce na seriálu Lajna, zavolal, zda bych dokázal napsat píseň, která by s tématem filmu souvisela. Věřím, že se to i díky Ondrovi Fiedlerovi, který mi pomohl s textem, podařilo,“ popsal Marcell začátek spolupráce. 

Rodák z Olomouce tentokrát přizval ke spolupráci Lucii Bílou. Ta v songu s názvem Tvůj svět zpívá své party s nezaměnitelným feelingem. „Jsem moc rád, že Lucie pozvání zazpívat si se mnou přijala. Ve studiu se často potkávám s různými interprety, a tak vím, jak je vzácné, setkat se s opravdu dobrou zpěvačkou. A tou Lucka bezpochyby je, skladbu totiž nazpívala na první dobrou,“ popsal nahrávání písně Marcell.

Romantická komedie Přes prsty, která v hlavních rolích představí Petru Hřebíčkovou, Denisu Nesvačilovou, Jiřího Langmajera nebo Vojtu Dyka, bude mít premiéru v českých kinech 29. srpna, distributorem je společnost CinemArt. 

 

Název titulní skladby:  Marcell - Tvůj svět (feat. Lucie Bílá)

Hudba: Marcel Procházka  

Text: Marcel Procházka a Ondřej Fiedler

Vydavatel: BrainZone

O Marcellovi:

Marcel Procházka alias Marcell je český zpěvák, producent a skladatel. Třicetiletý rodák z Olomouce vystudoval Lékařskou fakultu UP a stal se lékařem. Posléze se ale začal více zabývat muzikou. Kromě toho, že se věnuje hudební produkci a skládání písní pro ostatní interprety (má za sebou spolupráce např. s Lenny, Mirai, Adamem Mišíkem nebo Pauliem Garandem), nyní představuje vlastní tvorbu. Doteď působil jako zpěvák kapely No Distance Paradise, se kterou vydal dvě alba, jež byly kritikou vřele přijaty. Za zmínku stojí i jeho featuringová spolupráce s rapperem Lipem v písni Svoboda, která loňský podzim patřila k nejhranějším tuzemským skladbám. Další skladba s Pauliem Garandem, Srdce z ledu, kterou složil, produkoval a nazpíval pro ni refrény, sklidila velký ohlas nejen u fanoušků, ale také u hudebních kritiků.  V současné době žije střídavě v Praze a Londýně. 

Synopse filmu

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (VojtěchDyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer).

Námět: Petr Kolečko, Daniel Strejc

Scénář a režie: Petr Kolečko

Střih: Šimon Hájek

Kamera: Petr Bednář

Architekt: Milan Býček

Kostýmy: Adriana Trpkovič

Hudba: Viliam Béreš, Marcel Procházka

Výkonná produkce: DAWSON productions

Producenti: Martin Tošenovský a Petr Štefka (PP FILM)

Marketingový partner: Leemon Concept

Žánr: Komedie

Délka: 101 minut