The Offspring a Enter Shikari - Rock for People naděluje pod stromeček další kapely

17. prosinec 2015, 15:29
The Offspring a Enter Shikari - Rock for People naděluje pod stromeček další kapely

Týden před Štědrým dnem organizátoři Rock for People nadělují svým fanouškům. Na začátku července do Hradce Králové dorazí po dlouhých osmi letech legendární kalifornští pop punkeři The Offspring. Fanoušci se mohou těšit nejen na jejich kultovní skladby, ale možná se dočkají i zbrusu nových songů. Ostřílená čtveřice v čele s Dexterem Hollandem totiž v rozhovorech prozradila, že v příštím roce by po čtyřech letech mělo spatřit světlo světa nové album.

Druhým vánočním dárkem je britská electro-hardcoreová parta Enter Shikari, která patří ke stálicím klubové i festivalové scény a v České republice mají věrnou fanouškovskou základnu. A není se čemu divit. Nespoutané kvarteto z londýnského předměstí St. Albans je proslulé neuvěřitelnou energií, díky které se jejich koncerty mění v jeden velký kotel tančících, skákajících a pogujících těl

22. ročník Rok for People se koná mezi 3. a 5. červencem 2016 na tradičním místě v hradeckém Festivalparku. Již dříve byla jako jeden z letošních headlinerů oznámena přední britská metalová kapela Bullet for My Valentine. Vystoupení potvrdily i dvě v našich končinách méně známé kapely, které potěší především milovníky indie rocku: mladá australská kapela Tired Lion a britský kvartet Dead!.

Vstupenky jsou v prodeji na www.rockforpeople.cz. První edice celofestivalových pasů je až do 31.12.2015 v prodeji za cenu 1100 Kč, od ledna se cena zvýší na 1350 Kč. K dispozici je také speciální edice vstupenek pro juniory od 15 do 17 let za cenu 900 Kč. Nově jsou také již nyní v prodeji vstupenky pro děti, seniory a držitele průkazu ZTP.

The Offspring založili v polovině 80. let kytarista Bryan "Dexter" Holland a basista Greg K, tehdy ještě pod názvem Manic Subsidal. Jejich první velký úspěch přišel v roce 1994 s vydáním třetího studiového alba Smash, které se stalo dosud nejprodávanějším albem, jaké kdy vyšlo na indie labelu. Desky se prodalo přes 12 milionů kusů a dočkalo se hned šesti ocenění platinové desky. Následující alba jako Ixnay on the Hombre, Americana či Conspiracy of One sice na úspěch Smash nedosáhly, ale i tak získala platinové desky. Letos v lednu vypustili The Offspring do světa nový singl “Coming for You” a v roce 2016 by mělo následovat i zbrusu nové album.

Enter Shikari vznikli v roce 2003 a už od začátku se kolem nich rozpoutal poměrně slušný hype. Čtenáři časopisu Kerrang! je zvolili objevem roku 2006, časopis NME je ocenil cenou Johna Peela za "hudební novátorství" a byli teprve druhou kapelou v historii, které se podařilo vyprodat slavnou londýnskou Astorii dřív, než podepsali nahrávací smlouvu. Jejich debutového alba Take to the Skies se podařilo prodat přes čtvrt miliónu kopií a to přestože nevyšlo u žádného nadnárodního vydavatelství. V lednu letošního roku vydali své čtvrté studiové album The Mindsweep.