„The Best Of“ podzim Mira Žbirky - Vánoční Best of Video Tour a 2-DVD The Best of Video.

13. říjen 2014, 10:03
„The Best Of“ podzim Mira Žbirky -  Vánoční Best of Video Tour a 2-DVD The Best of Video.

Miro Žbirka strávil rušné léto v londýnském nahrávacím studiu Abbey Road při nahrávání nového alba, po návratu natočil  poslední chybějící videoklip k písni Vianočná(O prímerí) na exkluzivní dvojDVD The Best of Video (vychází na konci října u Universal Music) a finišuje přípravy na turné Vánoční Best of Video Tour.

Turné a DVD jsou navzájem velmi provázané projekty. DVD přinese kompletní soubor všech Žbirkových videoklipů, včetně dvou hudebních filmů a archivních nahrávek Slovenské televize, turné zase čerpá inspiraci pro unikátní videoprojekce právě z těchto klipů.

Každý koncert turné Vánoční Best of Video Tour bude jedinečný! Každý návštěvník koncertu – ať už bude v Teplicích, Praze či jakémkoliv dalším místě v republice - bude přítomen křtu zmiňovaného dvoj DVD The Best of Video. Jak bude křest probíhat, by chtěl Miro Žbirka zatím ponechat jako překvapení, a zároveň i důvod, proč na koncert přijít.

Miro Žbirka k turné doplňuje: „Představím – kromě těch nejznámějších videoklipů- zároveň i málo známé záběry a exkluzivní informace z pozadí natáčení klipů. Musím přiznat, že tento projekt se rodí již delší dobu a nechávám si na něm hodně záležet. Věřím, že i diváci koncertů to ocení."

Už za necelé tři týdny, v sobotu 25. října, začne koncertní šňůra Mira Žbirky Vánoční Best of Video Tour v londýnském klubu 229 Venue. Pak se vrátí do Čech, kde odehraje devět koncertů a turné uzavře šest vystoupení na Slovensku.

Koncertní turné měl Miro Žbirka naposledy před třemi lety (Symphonic Tour) a tak není divu, že vstupenky na to aktuální mizí z předprodejů velkou rychlostí.