SwissHouse ve výběru Amazing Places

21. březen 2019, 16:29
SwissHouse ve výběru Amazing Places

Boutique Hotel SwissHouse v Mariánských Lázních, v jehož zdech v minulosti spatřila světlo světa první čokoládová lázeňská oplatka, se stal v loňském roce součástí výběrového klubu nejlepších českých ubytovacích zařízení na webových stránkách AmazingPlaces.cz.

Vybrané hotely a pensiony spojuje jednoduchá myšlenka: „co kdybyste nemuseli za skvělými službami, pohodlím a krásou jezdit do zahraničí?” A jak píší autoři: „Není hotel jako hotel. Vyberte si z těch, které mají všechno: skvělý personál, krásné prostředí, wellness i fantastické jídlo.”

„Jsme opravdu pyšní, že naše služby oceňuje stále rostoucí množství hostů i partnerů. Projekt AmazingPlaces.cz navíc patří k těm, které sami dlouhodobě sledujeme, a tak nás o to více těší, že jsme nyní jeho součástí,“ říká David Folprecht, jednatel Boutique Hotel SwissHouse.

Ve SwissHouse v loňském roce pokračovala revitalizace hotelových prostor a tak se ve všech pokojích objevily designové tolomeo lampičky Artemide, nové smart televize i lednice a v několika pokojích byly zbudovány nové koupelny. Ve zrekonstruovaném spa oddělení čekají nově na hosty pohodlné župany s logem hotelu. Hoteloví kuchaři (Martin Fehnl a Václav Černý, držitel ocenění Grand Restaurant) vaří v nově vybavené kuchyni a každou 1. neděli v měsíci připravují speciální degustační menu (více o akcích se dozvíte zde). Loňský rok přinesl také nově zrekonstruovaný bar a nové pohodlné lavice do lobby. Mimo to mohou hoteloví hosté na parkovišti využít elektro nabíječku pro dobíjení aut.

Oblíbenost hotelu a spokojenost hostů s poskytovanými službami dokládá také certifikát Booking.com s hodnocením 9,0 a nominace hotelu SwissHouse mezi TOP nejkrásnějšími místy České republiky za rok 2018 podle týdeníku Euro ve spolupráci s projektem Amazing Places.

Pokud chcete mít jistotu, že zvolíte z nabízených pobytů ten, který je nejlepší právě pro Vás, zkuste web marianske-lazne.info. Nabízí nejen přehlednou nabídku kvalitních a prověřených hotelů a pobytových balíčků, ale především bezplatný poradenský servis včetně možnosti zakoupení těchto balíčků formou dárkových voucherů. Ochotné dámy Vám online nebo telefonicky doporučí nejvhodnější hotel podle Vašich individuálních požadavků a zajistí nejlepší poměr ceny a výkonu. Jednotlivé hotely dobře znají a z nabídek vybírají také podle hodnocení a spokojenosti hostů. Obrátit se na ně můžete s důvěrou – firma působí na trhu od roku 2010 a je dnes největší online agenturou svého druhu se zaměřením na individuální klientelu. Obdarujte své blízké zážitkem v podobě odpočinku ve světoznámých lázních, kde si nejen tělo, ale i duši léčili takové osobnosti jako např. Franz Kafka, Ema Destinnová, Mark Twain, Friedrich Nietzsche, F.M.Dostojevskij, Thomas Alva Edison, F.Chopin, Johann Strauss, Sigmund Freud, a mnoho dalších.

O Mariánských Lázních

Mariánské Lázně, to jsou nádherné lázeňské parky, romantické kolonády a půvabné pavilony, příjemné kavárny a útulné hotely. Mariánské Lázně leží uprostřed překrásné a neporušené přírody chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Díky svému čistému prostředí mají statut tzv. klimatických lázní, tedy už jen pobyt na zdejším vzduchu je zdraví prospěšný. Město obdařené léčivými minerálními prameny a jedinečnou atmosférou, kterou si každý rok přijíždějí vychutnat tisíce návštěvníků. Místo, ve kterém se potkává historie s moderními způsoby, jak příjemně strávit dovolenou – lázeňským odpočinkem, ale také aktivně sportem, vycházkami nebo kulturním programem. Dominantou města je vedle lázeňských parků kolonáda se vznosnou litinovou konstrukcí a dřevěným kazetovým stropem. Nepřehlédnutelnou součástí lázeňské promenády je slavná Zpívající fontána, která každou lichou hodinu hraje jednu z mnoha slavných skladeb ze svého repertoáru. Ve večerních hodinách zážitek umocňuje efektní barevné nasvícení. Překrásnou přírodu Slavkovského lesa a okolí Mariánských Lázní lze nejlépe poznat při turistice, Nordic Walkingu nebo cyklistických vyjížďkách. Golfisté si mohou vychutnat hru na nejstarším hřišti u nás – osmnáctijamkovém hřišti Royal Golf Clubu Mariánské Lázně, oceněném titulem britské královny Alžběty II. V zimní sezóně je město rájem pro lyžaře. V okolí města je upraveno přibližně - 60 km běžeckých stop a sjezdové tratě v areálu „Skiareál Mariánky“ dosahují délky 1600 metrů a nabízí terény několika stupňů obtížnosti. Ve městě a jeho okolí vyvěrá na sto minerálních pramenů s obsahem oxidu uhličitého a minerálních solí. Jedná se o studené železnaté kyselky. K pitným kúrám se využívá zejména 6 hlavních pramenů: Křížový, Rudolfův, Karolinin, Lesní, Ambrožův a Ferdinandův. Díky své chemické rozmanitosti jsou vhodné k léčbě velkého spektra nemocí a nabízejí velice pestrou indikaci - léčbu onemocnění ledvin a močových cest, přes potíže dýchací, pohybového aparátu, zažívacího traktu, poruch metabolismu, gynekologická onemocnění včetně léčby neplodnosti, onkologická onemocnění, po léčbu kožních či nervových onemocnění. Základní léčebné postupy se skládají z pitné léčby a minerálních koupelí, suchých plynových koupelí a injekcí. Dále se využívají tzv. peloidy, neboli bahna a rašeliny podávané po ohřátí ve formě zábalů a obkladů.

Do Mariánek se dostanete velmi snadno, z Prahy cca 2 hodiny autem po dálnici D5 (Mariánské Lázně jsou vzdálené 28 km od Exitu 128). Městem prochází železniční koridor Norimberk-Cheb–Plzeň-Praha–Ostrava. Ze stanice Praha hlavní nádraží jezdí do Mariánských Lázní vlaky přibližně každé 2 hodiny a cesta Pendolinem (2x denně) trvá jen něco přes 2 hodiny.