Support Lesbiens představují nový videoklip Here I Am

22. listopad 2019, 11:53
Support Lesbiens představují nový videoklip Here I Am

Již v létě tohoto roku, při premiéře koncertního videoklipu New Generation, avizovala kapela Support Lesbiens další klip. Ve spolupráci s týmem 25Films Production natočili Supporti působivý černobílý filmový videoklip na svižnou hitovku Here I Am. Jde již o šestý singl z aktuálního alba Glow, který si vysloužil obrazovou podobu. Téměř všechny singly ze zmíněného alba se usadily v Top 5 nejhranějších českých skladeb.

„Pamatuji si, že psaní písničky “Here I am” mi šlo jako po másle. Měl jsem od začátku jasnou vizi o čem chci psát. Vždycky mě fascinovalo, čeho jsou lidi schopní, když bojují o lásku. Že v ten moment neexistují hranice, a že i nemožné je možné. V tomhle songu se hlavní hrdina rozhoduje nepolevit ve své víře ve vztah, který už kdysi dávno vyhasl. Je přesvědčen o jeho jedinečnosti a nehodlá odejít, dokud o tom svou lásku nepřesvědčí,“ přibližuje význam textu zpěvák Dušan Marko.

 Náladu písně se podařilo perfektně ztvárnit scénáristovi a režisérovi Davidovi Douglesovi a kameramanovi Petrovi Ladomerskému.

 „Při poslouchání skladby a zamyšlení se nad textem se mi v hlavě začaly vynořovat obrazy o odhodlanosti autora, který se i navzdory nepřízni osudu nebojí vytrvat v boji o lásku. Příběh klipu je o člověku, který ve svém odhodlaném očekávání zůstává sám, zatím co život kolem nepřestává plynout. Scénář jsme několikrát konzultovali s celou kapelou, a tak výsledek je práce několika kreativních hlav. Natáčení nás s celým štábem velmi bavila a s kapelou se výborně pracovalo,“ popisuje vznik videa David Douglas.

 Práce na videoklipu nakopla kapelu Support Lesbiens natolik, že se nyní na pár měsíců ponoří do kreativního procesu. V nahrávacích studiích vznikne několik hudebních novinek a Supporti se už nechali slyšet, že budou trochu tvrdší a šťavnatější. Po zimním koncertním útlumu a studiové práci se příští rok s novým materiálem a energií vrhnou na festivalová podia.