Strhující příběh českého operního skladatele Josefa Myslivečka dostane filmovou podobu ve snímku Il Boemo režiséra Petra Václava

1. duben 2019, 14:49
Strhující příběh českého operního skladatele Josefa Myslivečka dostane filmovou podobu ve snímku  Il Boemo režiséra Petra Václava

Slavnější než Mozart, přesto zapomenut

Historický velkofilm Petra Václava je inspirovaný skutečným příběhem jednoho z nejvyhledávanějších hudebních skladatelů druhé poloviny 18. století. Zavede diváka do slunné Itálie, kde Mysliveček žil, tvořil a stal se legendou, ale také zemřel v zapomnění.

Petr Václav obsadil do filmu, jehož natáčení připravoval spolu s producentem Janem Macolou více než deset let, operní hvězdy světových scén (Phillipe Jaroussky, Emöke Baráth, Simona Šaturová, Filipo Mineccia, Krystian Adam a další), známé italské herce, Karla Rodena i Zdeňka Godlu. Hudbu k filmu, kterou tvoří z velké části téměř 250 let nenastudované a tedy znovu objevené Myslivečkovy árie a skladby nahraje pod taktovkou Václava Lukse orchestr Collegium 1704

V Itálii znám jako Giuseppe Misslivecek, detto Il Boemo (řečený Čech)

Hlavní roli Josefa Myslivečka, který se vzepřel vůli své rodiny a nestal se mlynářem v Sovových mlýnech a na Lávce a opustil rodnou Prahu, ztvární známý ruský herec Egor Koreshkov.

Josef Mysliveček (1737 – 1781) v osudové Itálii

První klapka česko – italsko – slovenského filmu, jehož koproducentem je Česká televize, padne v Itálii v druhé polovině července. Natáčet se bude v divadlech v Pavii a Cremoně a v jejich okolí. V září se pak filmaři přesunou do Janova a následně do Benátek. Několik natáčecích dnů bude také v Praze.

Do kin by měl Il Boemo vstoupit na konci příštího roku. Letos na podzim vyjde album s hudbou Josefa Myslivečka v podání zmiňovaných umělců.

Prosím, rezervujte si termín 29. dubna od 10:00 na tiskovou konferenci k filmu Il Boemo za účasti největších hvězd, informace pošleme s předstihem.

Koproducentem filmu Il Boemo je Česká televize, Tvůrčí producentská skupina Kateřiny Ondřejkové.