Šťastné číslo 13! Nápověda - lovec, 9 cm, dřevo. Hádej, co to je?

20. červen 2018, 16:15

Má to 9 cm a 13 funkcí. Je to ostré a spolehlivé. Může ti to zachránit život, nebo ti ho minimálně dost usnadnit a zpříjemnit. Asi už i podle obrázků tušíš…je to nůž a ne ledajaký! Je to kapesní nůž Huntsman Wood od značky Victorinox.

vict2

Do svého chytrého telefonu si dnes můžeš stáhnout kdejakou opravdu skvělou aplikaci, která ti bezesporu usnadní život, ale jedna věc je stále ještě nezaměnitelná. Když je potřeba nůž, tak ti žádná appka nepomůže. Stejně tak to platí i s nůžkami či šroubovákem… No a co teprve vývrtka, že?!?

Pořízení nože je na netu záležitost na pár kliknutí. Ovšem vybrat ho, to už zabere trochu času. Stejně jako u chytrých telefonů, se vyplatí vsadit na osvědčené a lety prověřené značky. Když nůž neztratíš, můžeš ho mít celý život.

Švýcarské nože Victorinox

Ve zkratce lze říci, že firma Victorinox je jedna z těch, které vyrábějí nože už opravdu dlouho. Netřeba se zatěžovat historií, ale čistě pro zajímavost byla založena v roce 1884 a od roku 1891 začala dodávat nože pro švýcarskou armádu. Jejich nože jsou v podstatě ikonické a povětšině z nás se při slovním spojení „kapesní nůž“ vybaví právě švýcarský nůž s bílým křížem na červeném štítu.

vict1

Hledáš-li nůž, který je víceúčelový, vhodný pro cestování a turistiku, ale zároveň nechceš mít po kapsách půl kilové železářství, je ideální zvolit třeba zrovna model Huntsman Wood.  Je relativně malý, má jen 9,1 cm, což je pro představu jen o malinko víc než měří na délku kreditní karta, a má 13 funkcí. Kromě velkého a malého nože, je tam i pilka na dřevo, vývrtka, otvírák na konzervy s malým křížovým šroubovákem a otvírák na lahve s klasickým šroubovákem, nůžky a pak další funkce, které sice neužiješ tak často, ale bez nich by tento nůž ztratil mnohé ze své vychytané všestrannosti. Huntsman Wood svým názvem odkazuje nejen na lovce, ale i na dřevo. Má totiž opravdu nádhernou střenku z ořechového dřeva, čímž je v podstatě každý kus originální.

Takže teď už víš, proč šťastné číslo 13, proč lovec, 9 cm a dřevo. Máš-li rád kvalitní věci, co „šlapou jak švýcarský hodinky“, mrkni na victorinoxcz.cz a udělej si radost.

vict