Startuje čtvrtý rok projektu Seniorem s radostí. A roste! I díky vám.

6. březen 2019, 15:56
Startuje čtvrtý rok projektu Seniorem s radostí. A roste! I díky vám.

Letos to už bude čtvrtý rok, co projekt Seniorem s radostí pomáhá starším lidem zlepšit fyzickou i psychickou kondici. A neustále roste.

Úplně na začátku v roce 2016 byla myšlenka a chuť Jany Najbrtové, zakladatelky projektu, pomáhat starším lidem zlepšit jejich fyzickou kondici vhodným cvičením zdarma. Začínala sama v Praze pro skupinky seniorů. Postupně se k ní začali přidávat lektoři po celé republice. Dnes se cvičí pro seniory zdarma na téměř 30 místech (přesný přehled naleznete na: www.senioremsradosti.cz) .

Jana však potřebovala i finance. Na akce pro seniory, pomůcky, pronájem, dopravu a vzdělání lektorů začala dávat dohromady prostředky i díky dobročinným jednodenním akcím, s jejichž programem jí pomáhali nejlepší jógoví lektoři bez nároku na odměnu a prezentované firmy.

V letošním roce je již naplánovaná celá řada setkání po všech koutech republiky. Doslova jógový festival, z něhož výtěžky z jednotlivých akcí poputují na konto projektu Seniorem s radostí. Startujeme v polovině března v Hradci Králové, tradiční pražský zakončí letošní ročník 23. 11. 2019.

Přesné místo pro Prahu se ještě vybírá, protože jde vždy o velmi jedinečný prostor. V minulých letech se cvičilo v Hauch Gallery, poté v Uměleckoprůmyslovém muzeu a vloni v holešovickém Vnitrobloku nejen za zvuku harfy.

Jana Najbrtová říká: „Jsem moc ráda, že se cvičení pro seniory rozšiřuje do dalších míst. Právě charitativní jógový festival je jedním ze způsobů, jak dát o našem projektu vědět nejen seniorům, ale i dalším lidem, kteří chtějí pomáhat a vědí, že žádná pomoc není malá. Jsem za to nesmírně vděčná. Srdečně vás zvu do studia PIYO v Hradci Králové 17. 3. 2019 Buďte i Vy u zrodu něčeho hezkého a laskavého. Buďme tou změnou, kterou chceme ve světě vidět.“

Festival Jóga pro dobrou věc na podporu projektu Senior s radostí – přehled míst:

17. 3. 2019         Hradec Králové

30. 3. 2019         Liberec

13. 4. 2019         Brno

11. 5. 2019         Příbram

8. 6. 2019           České Budějovice

21. 9. 2019         Teplice

13. 10. 2019       Rokycany

9. 11. 2019         Ostrava

23. 11. 2019       Praha

 

Více informací na www.senioremsradosti.cz , o Janě Najbrtové pak na www.najbrtova.eu.