Staň se součástí filmového gangu! Projekt Scope100: Nová generace umožní zájemcům nahlédnout pod pokličku filmové distribuce

9. květen 2019, 13:58
Staň se součástí filmového gangu! Projekt Scope100: Nová generace umožní zájemcům nahlédnout pod pokličku filmové distribuce

Do 21. května mají zájemci možnost přihlásit se do projektu Scope100: Nová generace. Cyklus tří setkání, která se uskuteční v červnu, září a listopadu 2019 v pražském kině Světozor, umožní stovce zájemců nahlédnout pod pokličku filmové distribuce a zjistit více o tom, jak vypadá proces výběru filmů do českých kin.

V rámci setkání se uskuteční exkluzivní předpremiéry, projekce snímků, jejichž nákup pro česká kina se teprve zvažuje, přednášky a diskuze se zástupci distribučních společností, kin a filmových festivalů. Projekt Scope100: Nová generace navazuje na úspěšný mezinárodní projekt Scope100, který umožňoval svým účastníkům vybrat film pro česká kina. Díky Scope100 se v českých kinech promítalo severské drama Slepá, francouzská filmová hříčka Realita, ceněný polský životopisný snímek Poslední rodina a animovaná sonda do íránské společnosti Teheránská tabu.

Zájemci o Scope100: Nová generace se mohou hlásit na tomto odkaze: www.scope100.cz/dotaznik

Více informací o projektu najdete na www.scope100.cz

„Během čtyř ročníků projektu Scope100 jsme měli možnost pracovat s desítkami filmových nadšenců. Jejich postřehy o filmech a diskuze s nimi byly zajímavé a přínosné. Když jsme se dozvěděli, že loňský ročník evropského projektu Scope100 byl tím posledním, začali jsme přemýšlet, jak bychom s touto komunitou zájemců o film mohli dále pracovat a rozšířit ji. V rámci projektu Scope100: Nová generace budou moci účastníci nahlédnout ještě hlouběji do procesu filmové distribuce v českém prostředí, osobně diskutovat s předními osobnostmi filmové distribuce, kin a  festivalů a vidět snímky v exkluzivních předpremiérách. Máme radost, že na projekt Scope100 můžeme projektem Scope100: Nová generace navázat a myšlenku Scope100 – tedy hlubší práci s publikem a zapojení laiků do procesu filmové distribuce – posunout o něco dál,“ říká koordinátorka projektu Scope100: Nová generace ze společnosti Aerofilms Anna Lísalová.

Jak se zapojit: Nezáleží na vzdělání pohlaví ani na místě bydliště. Projekt je otevřen všem zájemcům o film starším 18 let. Stačí jen vyplnit dotazník na www.scope100.cz/dotaznik a mít čas zúčastnit se setkání v těchto termínech:

  • Sobota, 15. června, od 11:00 do 16:00, Kino Světozor (Vodičkova 41, Praha 1)
  • Pátek, 20. září, od 15:00 do 20:00, Kino Světozor (Vodičkova 41, Praha 1)
  • Sobota, 30. listopadu, 11:00 do 16:00, Kino Světozor (Vodičkova 41, Praha 1)