Sony Music vydává soundtrack k vánočnímu filmu LAST CHRISTMAS, inspirovaného hudbou a písničkami George Michaela a skupiny Wham!

10. říjen 2019, 13:47
Sony Music vydává soundtrack k vánočnímu filmu LAST CHRISTMAS, inspirovaného hudbou a písničkami George Michaela a skupiny Wham!

Sony Music vydá 8. listopadu 2019 ve spolupráci s Universal Pictures písničkový soundtrack k netrpělivě očekávanému vánočnímu filmu LAST CHRISTMAS, inspirovaného hudbou a písničkami George Michaela a skupiny Wham!

Režie se ujal Paul Feig, hlavní role si zahrají Emma Thompson (Láska nebeská), Emilia Clarke (Hra o trůny) a Henry Golding

Soundtrack obsahuje nejznámější hity Wham! – Last Christmas a Everything She Wants a dalších třináct sólových hitů George Michaela

Když před lety mluvila poprvé Emma Thompson s Georgem Michaelem o možné tvorbě filmu, řekla:

 “Moudrost a emocionální rozsah Georgeových textů na mě mocně zapůsobily. Měla jsem tak silný pocit, že prostě byly napsány pro film.”

“Po schůzce s Georgem a společném sdílení vášně pro tvorbu příběhu, jsem si uvědomila, že tento film s jeho básnickými texty musíme natočit.”

Všechny skladby napsal, zaranžoval a zprodukoval George Michael sám, kromě This Is How (We Want You To Get High), k jejíž tvorbě se přidal James Jackman. Soundtrack tak osloví všechny fanoušky, kteří vyrůstali s umělcovou hudbou a zároveň jeho tvorbu představí nové, mladé generaci.

Nápad k novému filmu začal tím, když uznávaný britský producent David Livingstone mluvil s Emmou Thompson o své lásce k hudbě George Michaela a Wham!, speciálně o hitu Last Christmas. Rozhovor pak vedl k myšlence natočil film inspirovaný právě tímto hitem. Takže na jaře 2013 navštívila Emma Thompson George Michaela v jeho londýnském domě, kde jí autor hitu dal své požehnání.
 
Na soundtracku i ve filmu zazní tolik milované hity jako Faith, Fastlove, Freedom '90 a Too Funky, vedle překvapivě skvěle zapadajích dalších písní Heal The Pain, Waiting for that Day a unplugged verze písničky Praying For Time, kterou George nesmírně miloval.

Film Last Christmas přijde do našich kin 28. listopadu 2019.