Sociální kavárna Bílá Vrána letí do nového hnízda

26. září 2014, 14:15
Sociální kavárna Bílá Vrána letí do nového hnízda

Kavárna Bílá Vrána, jež zaměstnává lidi se znevýhodněním, se od listopadu 2014 přesouvá na novou adresu Ve Smečkách 5, Praha 1.

Bílá Vrána je sociální podnik, který kromě ekonomického cíle sleduje především cíl sociální – zaměstnávání lidí s hendikepem. V Bílé Vráně můžete strávit příjemný čas v nekuřáckém prostředí se šálkem lahodné kávy a čerstvých dobrot za dostupné ceny, samozřejmostí je dětský koutek a prostředí přátelské k maminkám s dětmi. Bílou Vránu provozuje Pohoda - společnost pro normální život lidí s postižením, o.p.s.

„Bílá Vrána se stala místem, kde se potkávají klienti Pohody s lidmi, kteří chtějí ochutnat nejen naše domácí koláče, ale i kulturu lidí se znevýhodněním,“ říká Zoran Dukić, fundraiser Pohody.

„Naše Momentální scéna je prostorem, kde se lidé s mentálním postižením mají možnost umělecky vyjádřit, proto jsme rádi, že nyní budeme lidem dostupnější a přijít na naše pravidelné akce bude moci opravdu každý,“ dodal. V projektu Momentální scéna mohou lidé s mentálním postižením hrát divadlo, vystavovat obrázky, fotografie a spoustu dalšího.