Sněhuláci pro Afriku pomáhají již podruhé, tentokrát v celorepublikovém měřítku

16. leden 2014, 9:31
Sněhuláci pro Afriku pomáhají již podruhé, tentokrát v celorepublikovém měřítku

V jeden den (až napadne sníh), po celé ČR…Děti dětem… Celorepubliková akce s přesahem na Africký kontinent, která probíhá pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Oslovena jsou všechna školská zařízení v ČR.

Cílem této charitativní akce je postavit v jeden den na různých místech co nejvíce sněhuláků a zapojit do aktivní činnosti co nejvíce dětí, pro něž je vzdělání samozřejmostí, aby pomohly dětem v Africe, pro něž je vzdělání mnohdy jen snem

 Akce, do které se teď přihlašují školy a školky ze všech regionů, vypukne koncem ledna či začátkem února…podle sněhové nadílky.

Princip akce je jednoduchý a vyzkoušený. V loňském roce studenti Gymnázia, Ostrava – Hrabůvka, pro spol. Kola pro Afriku realizovali daný projekt v ostravském měřítku. Zapojilo se 13 škol, tedy cca 1500 dětí, kantorů, popřípadě i rodičů dětí, a postavilo se přibližně 700 sněhuláků. Záštitu nad akcí převzala náměstkyně hejtmana MS kraje Mgr. Věra Palková. Startovné 50 Kč za každého sněhuláka připadlo společnosti Kola pro Afriku na převoz kol dětem do Gambie. Poslání akce je tedy jasné – české děti se zabaví, udělají něco aktivního pro svůj život a dokážou, že nejsou lhostejné k životním podmínkám jiných dětí. Přidanou hodnotou zábavě je zde pomoc.

Vzhledem k velmi kladnému  ohlasu škol, které se v loňském roce do projektu zapojily, jsme se rozhodli přijmout výzvu a rozšířit akci na celou republiku. Žáci, studenti a kantoři z 9 700 škol tak získají příležitost stát se součástí originálního projektu, který nemá v Evropě obdoby. Náš stát má zhruba 3 000 000 dětí a studentů, a i kdyby se zapojil jen zlomek z nich, stále je to hodnotná pomoc, která může rozšířit počet dětí, jimž se otevře cesta ke vzdělání tam, kde si nejen že nepostaví nikdy  sněhuláka, ale ani se bez naší pomoci mnohdy nedostanou do školy. Částka za každé tři  postavené sněhuláky představuje v přepočtu jedno kolo zaslané do Gambie a jedno šťastné dítě, jemuž kolo může prodloužit dětství a přispět ke zkvalitnění života.  Kola pro Afriku už takto dopravila do Gambie cca 1500 kol a Sněhuláci pro Afriku jsou krokem k zaslání dalších. Radost nejen gambijských dětí, ale i našich dětí a studentů, to je projekt Sněhuláci pro Afriku 2014, který vám představujeme a který právě startuje.

Více informací www.snehulaciproafriku.cz