Slovenský Vidiek vydává po 12 letech nové album. Pozvali si na něj 65 hostů!

16. říjen 2015, 9:32
Slovenský Vidiek vydává po 12 letech nové album. Pozvali si na něj 65 hostů!

Když na konci osmdesátých let vtrhli do českých médií a koncertních sálů se svéráznou písní Vidiečan, okamžitě se stali miláčky českého publika.

Jejich další hity jako Fajčenie škodí zdraviu nebo Tisíc divov jsou dodneška v povědomí tuzemských posluchačů. Nyní kapela Vidiek v čele se zpěvákem Jankem Kuricou vydává po dlouhých dvanácti letech nové album Vidiek s oblohou (BrainZone).

Obloha v názvu odkazuje na gastronomii. K hlavnímu kapelnímu chodu připravili muzikanti oblohu ve formě hudebních hostů, kterých je na nahrávce třináctkrát víc než členů kapely, celkem 65. Jsou mezi nimi například Katka Knechtová, Franta Černý z Čechomoru, Michal Kaščák nebo kapela Puding Pani Elvisovej. Album bude mít český koncertní křest v pátek 23. října v pražské Hard Rock Café.

„Sám jsem překvapený, že těch hostů je tolik, když jsme album postupně nahrávali, ani jsem si to neuvědomil,“ prozrazuje zpěvák skupiny Jano Kuric.

Dva z nich Franta Černý a Katarína Knechtová se představují i v prvním rádiovém singlu Milá.

Zmiňované postupné nahrávání znamenalo v případě Vidieku téměř osmi roční proces pomalého a důkladného hledání správných melodií, textů, aranžmá, zvuků a samozřejmě i hostujících zpěváků a hudebníků. Jak zní nové album naživo nebo jak jdou kapele staré osvědčené hity, se mohou posluchači přesvědčit na koncertním křtu v pátek 23. října v pražské Hard Rock Café v rámci ukončení 16. ročníku celosvětové kampaně Pinktober. Jako host se představí Franta Černý z Čechomoru.