Slovanské hradiště vstoupilo do jubilejní sezóny

12. květen 2020, 10:56
Slovanské hradiště vstoupilo do jubilejní sezóny

V pondělí 11. května, po dvou měsících odkladu vynuceného pandemickou situací, se otevřely pomyslné brány Slovanského hradiště v Mikulčicích. Národní kulturní památka tak konečně vstoupila do jubilejní 60. návštěvnické sezóny. Tým pracovníků památníku se připravil na zvládnutí nelehkých podmínek svědomitě.

Novinkou sezóny je celoroční pondělní provoz v časech od 10.00 do 14.30 hodin.. V ostatní pracovní dny bude památník otevřen od 09.00 do 16.30 hodin a o víkendech a svátcích od 09.00 do 17.30 hodin. Další novinkou je také možnost výstupu na 30 m vysokou vyhlídkovou věž v ceně vstupenky na prohlídku s průvodcem. Do konce června nepořádáme žádné kulturní a doprovodné akce. Občerstvení v areálu je otevřeno!

V těchto dnech návštěvníkům alternativně doporučujeme i samostatnou prohlídku areálu s využitím audioprůvodců, rodinám s dětmi dětské průvodce nebo prvky rodinné hry Za hradbami města Morava. Okolní příroda nabízí hostům procházku lužním lesem například k novému mostu přes řeku Moravu.

Po otevření hranic se Slovenskem čeká návštěvníky za řekou v polích u Kopčan unikátní kaple sv. Markéty Antiochijské. Do 14. června je v Malé galerii k vidění výstava obrazů Hany Olivové s názvem Ticho ve větru Valů.

Návštěvnický provoz je aktuálně nastaven dle specifických podmínek a pravidel k dodržování epidemiologických zásad. Povinnost nošení roušek, používání desinfekce a např. omezení počtu osob na prohlídce na 15.

Příjemný chvíle při návštěvě hradiště přeje kolektiv zaměstnanců.

Případné dotazy a informace na: www.masaryk.info/slovanske-hradiste-mikulcice/

Rezervace prohlídky možná na tel.: 518 357 293