S Morriconem vystoupí v Praze zpěvačka Dulce Pontes

12. leden 2017, 21:25
S Morriconem vystoupí v Praze zpěvačka Dulce Pontes

Koncert italské legendy filmové hudby Ennia Morriconeho se nezadržitelně blíží. Již 4. února vystoupí skladatel slavných filmových melodii společně s Českým národním symfonickým orchestrem v pražské O2 aréně. Na osobní pozvání vystoupí s meastrem Morriconem portugalská zpěvačka Dulce Pontes. Jedna z hlavních představitelek hudebního stylu fado a úspěšná zpěvačka s Morriconem již v minulosti spolupracovala, na pražském koncertu vytsoupí jako speciální host, kdy bude zpívat vokály Morriconeho skladeb. Koncert je již vyprodaný, pořadatele uvolnili posledních 50 vstupenek do klubového patra.

Ennio Morricone patří mezi nejvýraznější filmové hudební skladatele historie kinematografie. Během své kariéry stihnul složit hudbu k více než pěti stům snímkům. Mezi ty nejzásadnější patří filmy Misie, Tenkrát na Západě, Profesionál, Osm hrozných, Nejvyšší nabídka nebo Bio Ráj. Mnohokrát oceňovaný Morricone přijíždí do Prahy v rámci turné "60 Years In Music World Tour". V rámci připravovaného programu uvede nejzásadnější skladby jeho kariéry. Po celou dobu koncertní šnury vystoupí pod jeho taktovkou Český národní symfonický orchestr.

Speciálním hostem pražského koncertu bude portugalská zpěvačka Dulce Pontes. Ta s Enniem Morriconem nespolupracuje poprvé. V roce 2003 s ním nahrála autorské album Fokus, jehož kopií se prodalo více než osmset tisíc kusů.  Dulce Pontes je představitelkou portugalské hudby fado, kterou úspěšně popularizuje po celém světě. Mezi její nejúspěšnější skladby patří Tell Me nebo Song of The Sea. V minulosti dokonce reprezentovala svou zem v hudební soutěži Eurovize.  Během své kariéry spolupracovala s umělci jako Andrea Bocelli, Joseph Carreras, Carlos Núňez a další.

Koncert, který se v pražské O2 aréně uskuteční 4. února je již dlouhou dobu vyprodaný. Pořadatele koncertu však uvolnili posledních padesát vstupenek do klubového patra haly. Vstupenky lze zakupovat pomocí kontaktu na webu pořadatele www.jvsgroup.cz