Rufus Wainwright se představí na Strunách podzimu v intimním sólovém recitálu ve Stavovském divadle

18. říjen 2013, 15:45
Rufus Wainwright se představí na Strunách podzimu v intimním sólovém recitálu ve Stavovském divadle

Kanadský songwriter Rufus Wainwright, podle Eltona Johna „největší písničkář planety", poctí svou jiskřivou přítomností, zpěvem a hrou na klavír i kytaru Prahu 21. října.

Extravagantní i folkově intimní, romantický i rockový Wainwright vystoupí sólo v noblesním prostoru Stavovského divadla a potvrdí svými hity nadžánrové krédo festivalu Struny podzimu. Mezi styly se Wainwright pohybuje zcela suverénně, a přesto zůstává vždy svůj. Miluje pop 60. let a svým charakteristickým hlasem připomínajícím témbr jakéhosi dekadentního violoncella pěje své songy, staré americké standardy nebo vlastnoručně zhudebněné Shakespearovy Sonety a s extravagantní potěchou dává najevo svou příslušnost k minoritě gayů například tím, že si utahuje ze svého primadonského narcisismu. Kromě svých hitů Oh What A World, Who Are You New York?, Out of The Game nebo Jericho komponuje i pro divadlo, tanec, literaturu a film.

Koncert ve Stavovském divadle začíná v 19.30. Po jeho skončení proběhne autogramiáda ve foyer divadla. V důsledku změny dramaturgie koncertu během večera nevystoupí pěvkyně Soňa Červená. Struny podzimu pak nabízejí až do 9. listopadu v různých koncertních sálech další žánrově pestré hudební zážitky s důrazem na uměleckou kvalitu. Více na www.strunypodzimu.cz.

 http://youtu.be/CtVyl402W5s

Předprodej vstupenek

Vstupenky je možné zakoupit či rezervovat on-line na www.strunypodzimu.cz anebo zakoupit ve Vstupenkovém centru Strun podzimu na adrese Palackého 1, Praha 1 (3. patro) a v sítích Perfect System a Ticketpro. Rezervace a informace lze provést přes www.strunypodzimu.cz či na telefonním čísle 606 021 050 nebo na e-mailu [email protected]