Royal Moscow Ballet zatančí v České republice Labutí jezero

21. září 2017, 22:13
Royal Moscow Ballet zatančí v České republice Labutí jezero

Praha a Ostrava bude v prosinci svědkem špičkového baletního představení v podání předního světového souboru Royal Moscow Ballet. Ten v termínu 2. prosince v Multifunkční aule Gong v Ostravě a 6. prosince v Kongresovém centru Praha představí snad nejslavnější balet světa - Labutí jezero. Na hudbu Petra Iljiče Čajkovského zatančí přední ruští baletní umělci tradiční choreografii, vyprávějící příběh o zakleté princezně Odettě a statečném princi Siegfriedovi. Vstupenky na představení jsou již v prodeji v síti Ticketportal.

Soubor Royal Moscow Ballet patří mezi nejprestižnější baletní soubory Ruska, které je považováno za kolébku baletního umění. Celý soubor sídlí v ruském hlavním městě Moskvě a mezi jeho členy patří jen ti pečlivě vybraní tanečníci z celé země. Soubor sklízí úspěchy na všech kontinentech a právem patří mezi nejvytíženější soubory světa. Do České republiky přijede soubor z velkého turné po Spojených státech amerických, kam na podzim tohoto roku vyráží.

V Čechách se soubor představí s Labutím jezerem, které patří mezi nejznámější a nejčastěji inscenované baletní představení vůbec. Na hudbu Petra Iljiče Čajkovského tančí baletní umělci již od roku 1877, kdy měla premiéru. Praha a Ostrava může očekávat brilantní baletní výkony té nejvyšší úrovně.

Čajkovského Labutí jezero

Děj slavného baletního představení pojednává o spanilé princezně Odettě, kterou zaklel zlý čaroděj Rudovous do labutě. Princeznu si zamiloval princ Siegfried, který ji slíbí vysvobození. Na oslavu princových narozenin však přijde čaroděj se svou dcerou Odylií, které přičaroval podobu princezny Odetty. Princ léčku neodhalí a falešné princezně slíbí věčnou lásku. Zástupce věhlasné ruské baletní školy Royal Moscow Ballet předvede vrcholný balet na klasickou choreografii.

Vstupenky na představení v síti Ticketportal.