Román Prodloužená sonáta života Boženy Němcové vychází u příležitosti 200. výročí od narození naší významné spisovatelky

9. březen 2020, 15:19
Román Prodloužená sonáta života Boženy Němcové vychází u příležitosti 200. výročí od narození naší významné spisovatelky

Prodloužená sonáta života Boženy Němcové je novým románem skvělé české spisovatelky Anny Strnadové, držitelky Literární ceny týdeníku Reflex.

Ve své nové knize se inspirovala životem nejproslulejší české autorky Boženy Němcové, vydává nakladatelství MOBA

Jak by asi vypadal život nejproslulejší české spisovatelky Boženy Němcové, kdyby trval o sedm let déle? 

Božena Němcová prožívá konečně důstojný a spokojený život. Po letech bídy a trápení si může díky neznámému bohatému mecenáši dovolit slušné bydlení i drobné radosti. Ve vzpomínkách se vrací ke svému dětství a mládí, k vzrušujícím milostným zážitkům, ale také k nepříliš vydařenému manželství a vztahu ke svým dětem, které ji jedno po druhém opouští, ale vždycky ví, kde je jejich domov. Podaří se nakonec i slavné spisovatelce zjistit, odkud pochází, a odhalit tajemství svého původu?

O autorce

Anna Strnadová se narodila v Petrově nad Desnou a po absolvování Univerzity Palackého v Olomouci spojila celý svůj osobní i profesní život se šumperským regionem. 

Strnadová debutovala básnickou sbírkou v roce 2014 a v nakladatelství MOBA vydala úspěšný román Nebeské komando, vycházející ze skutečného neobyčejného životního příběhu Gustava Lindemanna. Jelikož autorku silné osudy fascinují, své další dílo se rozhodla věnovat spisovatelce Boženě Němcové, jejíž svobodomyslnost, vášeň a nesmírný talent ji celoživotně přitahují a inspirují.