RODNÝ DŮM F. PORSCHEHO VZDÁVÁ HOLD GÉNIOVI MOBILITY

1. červenec 2019, 2:02
RODNÝ DŮM F. PORSCHEHO VZDÁVÁ HOLD GÉNIOVI MOBILITY

Pokud chcete prozkoumat zajímavá místa severních Čech, máme pro vás výborný tip.

V Liberci-Vratislavicích stojí Rodný dům Ferdinanda Porscheho, který působivě připomíná dílo duchovního otce koncernu Volkswagen.

„Chtěl bych se dožít sta let, abych toho ještě více dokázal,“ tímto heslem se řídil muž, který měl původně předurčenou práci v klempířské dílně svého otce. Dostal jméno Ferdinand a na svět přišel jako třetí syn klempířského mistra Antona Porscheho 3. září 1875 ve Vratislavicích nad Nisou u Liberce. O pár let později se stal uznávaným a pokrokovým automobilovým konstruktérem, patřil k průkopníkům elektromobility a jeho vozy dnes zná celý svět!

Automobilka ŠKODA před pár lety rodnému domu tohoto slavného konstruktéra vrátila původní tvář. Vybavila jej moderní expozicí, která návštěvníkům zprostředkovává dílo Ferdinanda Porscheho na autentickém místě v kontextu průmyslových tradic českých zemí. K vidění je toho spoustu – ukázky vynálezů, unikátní fotografie a mnohé další.

Vžít se do Porscheho života, plného touhy po konstruování, mohou návštěvníci interaktivní formou - prostřednictvím zapůjčených tabletů, které je provedou celou expozicí.

Do konce prázdnin můžete spojit návštěvu třeba s Vratislavskými slavnostmi nebo s letním grilováním s pivními speciály, které se koná v místní kavárně.

Otevřeno je od pátku do neděle mezi 9 a 17 hodinou nebo v ostatní dny po předchozí domluvě.