RockOpera Praha se vydá na Vymítač Tour 2019, začíná 1. února v Plzni

24. leden 2019, 10:41
RockOpera Praha se vydá na Vymítač Tour 2019, začíná 1. února v Plzni

První hororová opera uvedená na prknech RockOpery Praha v loňském roce, Vymítač, se nyní objeví i mimo Prahu. Vymítač autorů Milana Steigerwalda a Pavly Forest je první částí hororové série, kterou RockOpera Praha připravuje, a stal se natolik oblíbeným, že se s ním divadlo vůbec poprvé ve své historii vydá na turné po českých městech.

Vymítač Tour začne 1. února v Plzni v KD Šeříková, pokračovat bude 25. března v Ostravě (Dům kultury města Ostravy), 20. června v Miroslavi a 24. srpna v Kroměříži. Návštěvníci se mohou těšit na strhující show a speciální verzi představení pro kukátková divadla, která bude odlišná od původního amfiteátrového provedení. Vymítač bude též nadále uváděn v holešovickém sídle RockOpery a to 28. března a 4. června 2019.

Z rockové opery Vymítač byl v závěru loňského roku zveřejněn videoklip k singlu Pláč, který se dostal do semifinálového výběru European Cinematography Awards. Na tento videoklip se můžete podívat zde:

Žántí – Pláč – z rockové opery Vymítač: https://www.youtube.com/watch?v=e4AyZbUVySM

Příběh Vymítače je inspirován starou velhartickou pověstí. V souvislosti s tamějším kostelem svaté Máří Magdalény a přilehlým hřbitovem se dosud vypráví řada nevysvětlitelných příběhů. V jednom z nich se zde skrz vyvolávání duchů údajně chtěl jeden voják pomstít milé svého zemřelého kamaráda. Stejným příběhem se nechal inspirovat i Karel Jaromír Erben při tvorbě slavné Svatební košile.

Titulní roli ve Vymítači ztvárňuje Kamil Střihavka, který je na prknech RockOpery Praha jako doma. To samé lze říct i o dalších hvězdách tuzemské scény, jež se v rockové opeře objevují, jako například Honza Toužimský, Pavla Forest, Žántí nebo Helena Kubelková. Režie se ujala mistryně fyzického divadla Irina Andreeva, členka legendárního Teatr Novogo Fronta, která s Kamilem Střihavkou nespolupracuje poprvé. V RockOpeře Praha spolu vystupují například v minulý rok uvedeném Malém princovi. Kostýmy vytvořila Lucie Konopíková, jejíž špičkovou práci mají návštěvníci divadla možnost docenit i v řadě dalších rockových oper.

Více informací na

www.rockopera.cz

https://www.facebook.com/rockopera.cz/